جمعه ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ | Friday 16 April 2021

mercبرگزاری نشست هم‌اندیشی توسعه همکاری با سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی

دکتر نیما نادری سرپرست بین‌الملل پژوهشگاه مواد و انرژی و دکتر محمود کاظم‌زاد سرپرست دبیرخانه شبکه نانوفناوری کشورهای اسلامی در نشست مجازی هم‌اندیشی توسعه همکاری با سازمان­ها و مجامع بین‌المللی ویژه معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه­ها و مراکز آموزشی و پژوهشی که با حضور دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی، دکتر محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، دکتر حمیدرضا علومی یزدی رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری و جمعی از معاونان و مدیران امور بین‌الملل دانشگاه­ها، پژوهشگاه­ها و سازمان­های پژوهشی برتر کشور و به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، شرکت کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در این نشست مجازی دکتر سالار آملی درخصوص اهمیت مجامع بین‌المللی و چشم‌انداز همکاری‌های وزارت علوم گفت: با توسعه تکنولوژی، جهانی‌شدن امری اجتناب‌ناپذیر است و از مهم‌ترین جنبه‌های جهانی شدن ایجاد شبکه‌های بزرگ دانایی در منطقه است. وجود سازمان‌هایی مانند سازمان ملل، اپیک، اکو ضرورت همگرایی را در منطقه نشان می‌دهد.

وی درخصوص تاثیرات جهانی‌شدن تصریح کرد: منزوی نبودن و مطرح شدن در حوزه‌های بین‌المللی، استفاده از تجربیات دیگران، رساندن استاندارد کشور به معیارهای استانداردهای جهانی و شرکت در هنجارسازی‌های بین‌المللی از تاثیرات و مزایای جهانی شدن است.

دکتر سالار آملی در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم دانشگاه‌ها بسترهای بین‌المللی شدن را مدنظر قرار دهند و حداقل در چهار الی پنج سازمان و اتحادیه عضو شوند و در این راستا هماهنگی‌های لازم را با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت امور خارجه انجام دهند.

در ادامه این نشست مجازی، دکتر محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه تاکید کرد: در هنجارسازی‌های بین‌المللی باید حضور فعال‌تری داشته باشیم و فقط مصرف‌کننده قوانین و ضوابط نباشیم؛ همچنین در قانون‌نویسی و هنجارسازی‌ها مشارکت کنیم. با عضویت در این سازمان‌ها از تجربیات و مواهب آن بهره‌مند شویم، حضوری هدفمند داشته باشیم و برای چنین حضوری سعی کنیم موانع را از سر راه برداریم.

دکتر حمیدرضا علومی یزدی رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری نیز در رابطه با جایگاه قانونی سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و مراکز منطقه‌ای گفت: در ارتباط با سازمان‌های بین‌المللی غیردولتی چالش‌هایی مانند مجوزها و محدودیت‌های غیرتخصصی، تامین بودجه و اعتبار کافی، برداشتن موانع جهت انتقال ارز و استفاده مناسب از ظرفیت‌ها و فرصت‌ها وجود دارد که باید در جهت رفع این چالش‌ها تلاش کرد.