دوشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۰ | Monday 26 July 2021

بازدید معاون همکاری های علمی و سازمان‌های تخصصی مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم از پژوهشگاه مواد و انرژی

دکتر عبدالحمید علیزاده معاون همکاری های علمی و سازمان های تخصصی مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی نشستی با دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی، معاونین، مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست، روسای پژوهشکده ها، سرپرست امور بین الملل، رئیس دبیرخانه دائمی شبکه نانو فناوری جهان اسلام مستقر در پژوهشگاه، رئیس اداره حراست و سایر مدیران این پژوهشگاه، از ساختمان سبز، نمایشگاه دائمی تجهیزات و دستاوردهای فناورانه، آزمایشگاه ها، کتابخانه و کلاس های آموزشی این مجموعه بازدید نمود.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه، دکتر خاوندی در این نشست ضمن خوش آمدگویی و معرفی حاضرین، اظهار داشت: امیدواریم با توجه به فعالیت ها، توانمندی ها و ارتباطات بین المللی و با وجود امکانات و تجهیزات و فناوران با تجربه در پژوهشگاه و همچنین با استفاده از رهنمودهای معاون محترم همکاری های علمی و سازمان های تخصصی مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم ، به نحو مطلوب تری همکاری های بین المللی در این مجموعه را توسعه دهیم.

در ادامه، دکتر کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست، روابط عمومی و بین الملل پژوهشگاه با اشاره به تاریخچه پژوهشگاه، درخصوص پژوهشکده‌ها، مرکز رشد، مرکز نوآوری، تجهیزات و فعالیت‌ها در آزمایشگاه‌ها و پایلوت‌ها، دستاوردهای فناورانه و محصولات شاخص پژوهشگاه، توضیحاتی را ارائه نمود.

در این نشست دکتر نادری سرپرست امور بین‌الملل پژوهشگاه نیز به ارائه گزارشی درخصوص فعالیت ها و اقدامات اصلی پژوهشگاه درجهت توسعه همکاری های علمی-بین المللی، گسترش همکاری با شبکه های بین المللی و همچنین دانشگاه های داخل کشور، دستاوردهای شاخص بین المللی، برگزاری کارگاه بین المللی نانو فناوری و انرژی‌های تجدیدپذیر، نقش اعضای هیات علمی پژوهشگاه در پیشبرد فعالیت‌های بین‌المللی، گذار از فعالیت‌های تبلیغاتی به فعالیت‌های پژوهشی و فناوری بین المللی، تبادل دانشجویان و تبیین روند فعالیت های بین‌المللی در مجموعه،  پرداخت.

وی حمایت مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم از فعالیت های علمی بین المللی، فعالیت های آموزشی و بحث اطلاع رسانی و معرفی به دانشگاه ها در حوزه بین الملل این پژوهشگاه، را خواستار شد.

همچنین دکتر کاظم زاد رئیس دبیرخانه دائمی شبکه نانو فناوری جهان اسلام مستقر در پژوهشگاه، با اشاره به فعالیت ها، رسالت‌ و مسئولیت‌ها، اهداف و انتظارات این دبیرخانه، خواستار حمایت وزارت علوم در جهت توسعه و پیشرفت همکاری های بین المللی این شبکه از طریق معرفی این شبکه به دانشگاه های داخل کشور و همچنین ایجاد راهکاری جهت معرفی آن توسط سفارتخانه های کشورمان در کشورهای دیگر شد.

وی در همین راستا و با هدف همسوسازی "نهادهای علمی بین المللی مستقر در داخل کشور" با قیمومیت امور بین الملل وزارت علوم، پیشنهاداتی در خصوص میزبانی اولین نشست این نهادها و ایجاد دبیرخانه دائمی آن در پژوهشگاه مواد و انرژی ارائه نمود.

دکتر علیزاده معاون همکاری های علمی و سازمان های تخصصی مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، پس از گزارش فعالیت ها و اقدامات پژوهشگاه مواد و انرژی به ویژه در حوزه بین الملل، فضای این پژوهشگاه را مناسب و دارای پتانسیل بالایی دانست و ضمن قدردانی از برگزاری این نشست به توضیح نقاط قوت پژوهشگاه، انجام برخی موارد و همچنین نقطه نظرات خود در این خصوص پرداخت.

وی از اقدامات پژوهشگاه و رویکرد آن در حوزه بین الملل استقبال کرد و همچنین حرکت پژوهشگاه در جهت تولید محصولات دانش بنیان و تقاضا محور را دلگرم کننده دانست.

دکتر علیزاده گذار از فعالیت‌های تبلیغاتی به فعالیت‌های پژوهشی و فناوری بین المللی در پژوهشگاه را نقطه قوتی برای حوزه بین الملل عنوان کرد و تشکیل شورای بین الملل سازی را از دیگر نقاط مثبت در این پژوهشگاه دانست.

معاون قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل همچنین از طرح های بین المللی پژوهشگاه مواد و انرژی قدردانی نمود و گفت: این پژوهشگاه در بحث طرح های بین المللی حضور فعالی دارد.

وی در ادامه بر مباحثی همچون جذب پژوهشگر پسادکترا ، همکار پروژه، دانشجوی خارجی و استخدام اعضای جدید هیات علمی بر اساس توانمندی در حوزه های آموزش و پژوهش و تعاملات بین المللی، عضویت و همکاری در سازمان های تخصصی بین المللی، میزبانی نشست های سازمان های تخصصی بین المللی، همکاری و تعاملات بین المللی با کشورهای آسیایی و خاورمیانه  و اهمیت نیروی انسانی در تعاملات، تاکید نمود.

معاون همکاری های علمی و سازمان های تخصصی مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم در پایان سخنان خود، اطلاع رسانی ساختمان سبز(انرژی صفر) این پژوهشگاه در مجامع بین المللی و دیگر کشورها را پر اهمیت و ضروری دانست.

در پایان، اعضاء حاضر در نشست به تبادل نظر و گفتگو درخصوص مباحث مطرح شده پرداختند و پس از آن بازدید از مکان های ذکر شده پژوهشگاه انجام شد.

21.4.1400 1

21.4.1400 2