شنبه ۲۷ دي ۱۳۹۹ | Saturday 16 January 2021

Previous Next

دانشجویان بین المللی پژوهشگاه مواد و انرژی به نام های اشتفان ریشتر و نیکولای لورنز میر که از کشور آلمان جهت انجام دوره کوتاه مدت تحقیقاتی به پژوهشگاه آمده بودند، موفق به ساخت سلول خورشیدی مبتنی بر لایه نازک شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، این دانشجویان پروژه خود را در آزمایشگاه ساخت قطعات نیمه هادی و به سرپرستی دکتر نیما نادری مسئول روابط بین الملل پژوهشگاه به اتمام رساندند.

سلول خورشیدی ساخته شده مبتنی بر لایه نازک اکسید روی به عنوان نیمه هادی نوع n می باشد. فناوری نسل دوم یا تکنولوژی لایه نازک، براساس لایه نشانی نیمه هادی روی بسترهای شیشه‌ای، فلزی یا پلیمری می باشد. هزینه مواد اولیه در تکنولوژی نسل دوم، پایین‌تر است و از آن گذشته، اندازه سلول تا ۱۰۰ برابر بزرگتر از اندازه سلول ساخته شده با تکنولوژی نسل اول است که مزیتی برای تولید انبوه آن محسوب می‌شود. در عوض بازدهی سلول‌های نسل اول، که اغلب سلول‌های بازار را تشکیل می‌دهند، به دلیل کیفیت بالاتر مواد، از بازدهی سلول‌های نسل دوم بیشتر است. انتظار می‌رود اختلاف بازدهی میان سلول‌های دو نسل با گذشت زمان کمتر شده و تکنولوژی نسل دوم جایگزین نسل اول شود.

دکتر نادری، با بیان اینکه دانشجویان بین المللی از رشته های مختلف مهندسی در این پروژه همکاری داشته اند، افزود: پژوهشگاه مواد و انرژی به عنوان قطب علمی منطقه در زمینه انرژی های تجدید پذیر و مواد پیشرفته توانایی آموزش به پژوهشگران بین المللی را دارد و اینگونه دوره ها می تواند باعث افزایش مراودات علمی بین المللی گردد.

گفتنی است، دانشجویان بین المللی، پیرو انعقاد تفاهم نامه پژوهشگاه و کمیته بین المللی آیسته وابسته به دانشگاه تهران تابستان امسال در آزمایشگاه های الکتروسرامیک، ساخت قطعات نیمه هادی، تبدیل و ذخیره انرژی، بیوتکنولوژی و محیط زیست مشغول به کار بودند.