جمعه ۸ بهمن ۱۴۰۰ | Friday 28 January 2022

به منظور گسترش همکاری مابین مراکز علمی و پژوهشی استان با صنعت برگزار شد؛

جلسه مشترک صندوق پژوهش و فناوری استان البرز، پژوهشگاه مواد و انرژی و پارک علم و فناوری البرز

19.10.1400 11

مدیر عامل و اعضای هیات مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با مسئولین پژوهشگاه مواد و انرژی و همچنین رئیس پارک علم و فناوری البرز در جلسه ای مشترک به بررسی راهکارهایی درخصوص گسترش همکاری مراکز علمی و پژوهشی استان و استفاده از ظرفیت های یکدیگر در جهت حمایت از ایده ها و طرح های پژوهشی اساتید و دانشجویان توانمند در راستای نیاز صنعت و جامعه، پرداختند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در این جلسه که با حضور دکتر حمید امیدوار سرپرست پژوهشگاه مواد و انرژی  و تعدادی از مدیران ارشد پژوهشگاه، دکتر علیرضا باباخان مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز و اعضای هیات مدیره صندوق و مهندس مهدی عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز برگزار شد، توانمندی های پژوهشی و فناورانه پژوهشگاه مواد و انرژی معرفی شد و موضوع حمایت از شرکت های مرکز رشد و مرکز نوآوری پژوهشگاه توسط صندوق پژوهش و فناوری استان البرز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

دکتر امیدوار در این نشست با اشاره به تاریخچه و بیان توانمندی های علمی، پژوهشی و فناورانه  پژوهشگاه مواد و انرژی را تنها مرکز مواد و انرژی در خاورمیانه دانست که در سال 1353 تاسیس شده و ظرفیت منحصر به فردی، در حوزه مواد و نیزدر حوزه انرژی بویژه انرژی های تجدیدپذیر دارد.

وی بر حمایت از شرکت های دانش بنیان و همچنین حمایت از قابلیت تبدیل نمونه های آزمایشگاهی به نمونه پایلوت و در نتیجه رسیدن به محصول تجاری سازی شده، تاکید کرد و ابراز امیدواری نمود؛ با استفاده از ظرفیت های متقابل مراکز علمی و فناوری استان و با حمایت صندوق پژوهش و فناوری استان البرز، این مهم به سرانجام برسد.

سرپرست پژوهشگاه مواد و انرژی  در ادامه سخنان خود از تاسیس منطقه آزاد ویژه علم و فناوری استان البرز با عنوان "پهنه علم و فناوری" با متولی گری این پژوهشگاه و تمرکز روی مواد و انرژی خبر داد.

دکتر امیدوار همچنین از ایجاد دو پژوهشکده دیگر با عنوان "پژوهشکده فناوری های ساخت" و  "پژوهشکده سیاستگذاری مواد و انرژی" در پژوهشگاه مواد و انرژی خبر داد و گفت: در حال حاضر چهار پژوهشکده انرژی، سرامیک، نیمه هادی ها و فناوری نانو و مواد پیشرفته در پژوهشگاه مشغول به فعالیت هستند که با ایجاد این دو پژوهشکده، زنجیره ایده تا محصول، تکمیل خواهد شد.

دکتر باباخان مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز و مهندس عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز نیز در این جلسه ضمن معرفی توانمندی های مراکز خود و نحوه حمایت از موضوعات مطرح شده در جلسه، از ایجاد پهنه علم و فناوری البرز در پژوهشگاه مواد و انرژی و همچنین ایجاد مرکز نوآوری و استفاده از اساتید و دانشجویان توانمند مجموعه های علمی استان استقبال و موافقت نمودند.

در ادامه رئیس هیات مدیره صندوق پژوهش و فناوری و سایر اعضای هیات مدیره این صندوق و نیز مدیران ارشد پژوهشگاه، نظرات و پیشنهادات خود را بیان نمودند.

در این جلسه موضوعاتی همچون توسعه فناوری در پارک های علم و فناوری در سطح کشور، ضرورت توجه به حوزه ساختمان و استفاده از انرژی خورشیدی، وقف علم و فناوری، اهمیت توجه فناورانه به تصفیه آب و فاضلاب، پساب های صنعتی و ... از مسائلی بود که مسئولین و مدیران حاضر در این نشست به بررسی  و نحوه انجام آنها پرداختند.

در پایان جلسه به پیشنهاد دکتر امیدوار مقرر گردید کارگروهی جهت بررسی و اجرای محورهای مطرح شده در جلسه و ارتباط  بیشتر و موثرتر مابین این مراکز، تشکیل گردد و تفاهم نامه همکاری سه جانبه نیز یکی از خروجی های این کارگروه باشد.

21.10.1400 2

21.10.1400 1