دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸ | Monday 22 July 2019

Previous Next

نشست مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوری ‌های راهبردی در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد

دومین نشست مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوری ‌های راهبردی با حضور دکتر علی وطنی معاون توسعه فناوری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر سید محمد مهدی هادوی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر رضا اسدی فرد مدیر شبکه آزمایشگاهیفناوری ‌های راهبردیو مدیران عضو این شبکه و با هدف گسترش تعامل مدیران عضو با شبکه آزمایشگاهی، آشنایی بیشتر با تسهیلات و خدمات آن، تعامل اثرگذار مدیران آزمایشگاه‌ ها با یکدیگر به منظور ارائه خدمات بهتر به مشتریان و بهره‌ مندی از تجربیات و دستاوردها و همچنین آشنایی با یک مرکز آزمایشگاهی فعال عضو،در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر هادوی در ابتدای این مراسم ضمن اشاره به فعالیت های این پژوهشگاه، به تفاوت پژوهشگاه با دانشگاه ها پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه صنعتی در بخش آموزش، دانشجو در یک موضوع خاص را تربیت می کند در حالیکه ما در پژوهشگاه،تربیت محقق و پژوهشگر عالم، توانا، خلاق و کارآفرین را برعهده داریم.

وی ادامه داد: در بخش پژوهش نیز دانشگاه ها در مرز دانش (پژوهش‌های بنیادی) کار می کنند ولی در پژوهشگاه هاپژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای تولید دانش فنی مدنظر می باشد.

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی افزود: رسالت پژوهشگاه جهت مشاركت در ارتقاء و بهبود شرايط زندگي مردم از طريقانجام پژوهش هاي بنيادين به منظور توليد علمی که به فناوری برسد، انجام تحقيقات كاربردي منجر به کسب فناوری هاي مرتبط با توليد و مصرف انرژي و توسعه مواد پيشرفته،تجاری سازی فناوری ها و ارائه دستاوردها به جامعه و تربیت پژوهشگران خبره، خلاق، کارآفرین و كارآمد تحقق می یابد.

وی راهبرد یا راه دست یابی به چشم انداز پژوهشگاه را در کسب فناوری های کلیدی موثر در پیشرفت کشور،توسعه بازار و تجاری سازی فناوری ها،تربیت محقق و پژوهشگر خلاق و کارآفرین،توسعه نظام مديريت عملكرد،توانمند سازي سرمایه های انساني و توسعه منابع مالی و درآمدی پژوهشگاه دانست.

وی با تاکید بر اهمیت بحث آینده پژوهشی در کشور گفت: ما در این پژوهشگاه روی بحث های آینده پژوهی کار خواهیم کرد.

دکتر هادوی گفت:توسعه تعامل با صنایع با تکنولوژی بالا (حضور اساتید در صنعت، عقد قرارداد، ...)،توسعه امکانات زیرساختی و تجهیزاتی،توسعه تیم های فنی در جهت انجام پروژه ها در حداقل زمان، حداقل هزینه و بهترین کیفیت ،استقرار نظام مالکیت معنوی،توسعه تعامل با صاحبان فن در خارج از کشور و تمرکز روی محورهای معین تحقیقاتی (نیمه هادی، انرژی های تجدیدپذیر، بیومواد، نانو مواد، سرامیک های مهندسی) از جمله برنامه ها و اقدامات جهت کسب فناوری های کلیدی موثر در پیشرفت کشور می باشد.

دکتر هادوی همچنین به محورهای فعالیت در پژوهشگاه اشاره کرد و گفت:تبدیل پژوهشگاه به نهادی پیشرو در تحقیقات و توسعه فناوری‏ها،تقویت ارتباط با صنعت و بازاریابی فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگاه،ارتقای جایگاه پژوهشگاه به قطب اصلی و برتر علمی، پژوهشی کشور، مرجعی نوآور و مطرح در منطقه، با ارتباطات بین‏المللی قوی و نگهداشت و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی، بسترسازی و کسب درآمد از طریق مشاوره و آزمون های پیشرفته از مهمترین محورهای فعالیت ما در پژوهشگاه می باشد.

وی ادامه داد: همچنین بهبود مستمر فعالیت‌های پشتیبانی و ستادی،ارتقای سطح کمی و کیفی دوره‌های پژوهش محور، تربیت پژوهشگر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی، تولید و فروش دانش فنی و تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی و تدوین و توسعه کتب، نشریات، فناوری ارتباطات و اطلاعات از دیگر اقدامات مهم پژوهشگاه است.

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در ادامه سخنان خود به معرفی پژوهشکده های این پژوهشگاه پرداخت و گفت: این پژوهشگاه دارای 4 پژوهشکده است که در پژوهشکده نیمه هادیها پروژه سیلیکون را داریم که این طرح کلان ملی تدوین دانش فنی و احداث پایلوت 50 تنی تولید سلول های خورشیدی از سیلیس یکی از مهمترین طرح های کلان ملی شورای عالی عتف می باشد.

وی افزود: همچنین در بحث شناخت مواد در این پژوهشکده دستگاه ها، کارشناسان و اعضای هیات علمی خبره ای داریم.

دکتر هادوی ادامه داد: در پژوهشکده انرژی نیز بحث هایی انرژی خورشیدی و باد و نیز بحث های محیط زیست همچون پسابهای صنعتی ورود کردیم و در سطح استان های البرز و سمنان روی این موضوع کار کرده ایم .

وی همچنین احداث ساختمان خورشیدی انرژی صفر را یکی از دستاوردهای مهم این پژوهشکده دانست.

رئیس این پژوهشگاه گفت: در پژوهشکده سرامیک روی سرامیک های مهندسی و اپتیکی، پوشش های سرامیکی، باطری های لیتینیومی و ... کار می شود و در پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته روی مواد سنتز نانو و استفاده از این مواد و کاربردهای مختلفی همچون فولاد پزشکی، سیمان های دندانی و مواد فلزی فعالیت می شود.

دومین نشست مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوری ‌های راهبردی با حضور دکتر علی وطنی معاون توسعه فناوری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر سید محمد مهدی هادوی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر رضا اسدی فرد مدیر شبکه آزمایشگاهیفناوری ‌های راهبردیو مدیران عضو این شبکهبا هدف گسترش تعامل مدیران عضو با شبکه آزمایشگاهی، آشنایی بیشتر با تسهیلات و خدمات آن، تعامل اثرگذار مدیران آزمایشگاه‌ ها با یکدیگر به منظور ارائه خدمات بهتر به مشتریان و بهره‌ مندی از تجربیات و دستاوردها و همچنین آشنایی با یک مرکز آزمایشگاهی فعال عضو،در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد.