چهارشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ | Wednesday 24 April 2019

Previous Next

معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر نقش تأثیرگذار آزمایشگاه ها در توسعه علم و فن ‌آوری تاکید کرد

دکتر علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوری ‌های راهبردی در پژوهشگاه مواد و انرژی درباره نقش تأثیرگذار آزمایشگاه در توسعه علم و فن ‌آوری گفت: آزمایشگاه‌ های کشور یک ثروت ملی است و جمع‌ کردن قیمت لوازم آزمایشگاهی کشور سرمایه عظیمی است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر وطنی در این نشست با بیان اینکه طرح استفاده از انرژی خورشیدی طرح بسیار خوبی است که در این پژوهشگاه ارائه شده است، افزود: علم نقش غیر قابل انکاری در تولید ثروت دارد و هیچ فن ‌آوری بدون طی مراحل آزمایشگاهی توسعه نمی‌یابد و این امر تقریباً محال است.

دکتر وطنی با اشاره به وجود نخبگان و سرمایه ‌های انسانی سرشار در بخش آزمایشگاهی کشور، افزود: ثروت اصلی لزوماً سرمایه‌ های زیرزمینی نیست و نیروی انسانی در کشور از مهمترین سرمایه ‌های ماست که در ایران این سرمایه وجود دارد.

وی با بیان اینکه جامعه به بخش آزمایشگاهی کشور اعتماد دارد، گفت: در زمینه‌های پزشکی و دامپزشکی اگر مرحله آزمایشگاهی طی نشود، مقاله‌ ای در دنیا چاپ نمی ‌شود.‌

معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با یادآوری اینکه نقش و اهمیت آزمایشگاه بر کسی پوشیده نیست،گفت: دنیا نتایج تحقیقاتی را که پشتوانه آزمایشگاهی نداشته باشد، به رسمیت نمی‌شناسد و یکی از پیوست‌ های علمی و فن‌آوری داشتن پشتوانه آزمایشگاهی است.

دکتر وطنی با بیان اینکه در برخی از آزمایشگاه ‌ها دستگاه‌ های آزمایشگاهی بدون استفاده مانده است، اظهار داشت: با وجود برخی دستگاه‌ های آزمایشگاهی اصرار بر خرید دستگاه جدید وجود دارد که نباید این‌ گونه باشد و از این سرمایه‌ های ملی باید حراست و پاسداری شود.

وی در خصوص تلاش مربیان آزمایشگاهی در کشور گفت: یکی از سرمایه‌های ما مربیان آزمایشگاهی هستند که نقش مؤثری در این حوزه دارند.

معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در افق 1404 قرار است 60درصد GDP کشور از طریق اقتصاد دانش‌بنیان تأمین شود، افزود: باید 600میلیارد دلار محصول حاصل از شرکت ‌های دانش ‌بنیان تولید شود که اگر این مبلغ بین 30 استان توزیع شود، سهم هر استان 20میلیارد دلار و معادل درآمد حاصل از نفت خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه منابع مالی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در کشور وجود دارد، گفت : این شرکت ها از حمایت های ویژه مالی برخوردار می شوند.

معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: در گام نخست باید نیروی انسانی متخصص کشور در قالب شرکت های دانش بنیان ساماندهی شوند تا بتوان برای پیشبرد برنامه های اقتصادی گام اساسی برداشت.

وی افزود: دولت به شرکت های دانش بنیان تا سقف سه میلیارد ریال وام بدون بهره پرداخت می کند.

دکتر وطنی ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت از شرکت های دانش بنیان بالغ بر 30هزار میلیارد ریال اعتبار برای امسال و سال 95 پیش بینی کرده که تاکنون 18 هزار میلیارد ریال آن محقق شده است.

وی با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسیده و توسط مقام معظم رهبری برای اجرا ابلاغ شده است، گفت: در این نقشه جامع ، 73 اولویت راهبردی (الف ب ج) در رشته های مختلف علوم پایه، انسانی، فنی و مهندسی،کشاورزی و پزشکی پیش بینی شده است که از این تعداد برای اجرایی کردن آنها 13 ستاد توسعه فناوری راهبردی داریم.

دکتر وطنی اظهار داشت: سه ستاد با ردیف بودجه مستقل و پنج ستاد دارای سند راهبردی در بخش شرکت های دانش بنیان به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسیده است.

معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تعداد شرکت های دانش بنیان کشور از سه شرکت در سال 92 ، اکنون به یک هزار و 850 شرکت رسیده است.

وی ادامه داد: امیدوارم در پایان برنامه پنج ساله ششم تعداد شرکت های دانش بنیان کشور به 20 هزار شرکت برسد.

گفتنی است، در این گردهمایی یک روزه مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی در پژوهشگاه مواد و انرژی، راه های توسعه شبکه آزمایشگاهی بررسی شد.