دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | Monday 11 December 2017

استفاده از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در انتقال دانش فنی به داخل کشور در حاشیه قراردادهای خارجی همچون قرارداد با توتال

12.7.96 2مهندس محمدرضا نعمت‌ زاده عضو هیات امنای پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: زمینه استفاده از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در انتقال دانش فنی به داخل کشور در حاشیه قراردادهای خارجی مهیا شده است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، مهندس نعمت زاده در حاشیه بازدید از پژوهشگاه مواد و انرژی توضیح داد: بعضی از قراردادها با شرکت های خارجی را دستگاه های دولتی منعقد کردند مثل قرارداد نفتی توتال که در آن، برنامه انتقال دانش فنی پیش بینی شده هم برای مراکز آموزشی مثل دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و هم برای ساخت داخل و انتقال دانش به پیمانکاران ایرانی و در قرار دادهای خودرو نیز در بخش فناوری، برنامه آنان شروع شده و در حال انجام می باشد.

وی افزود: سال گذشته در وزارت صنعت، یک پیوست فناوری تهیه و به صورت عام اعلام شده تا این پیوست به عنوان راهنما در تمامی قراردادها منظور شود.

مهندس نعمت زاده خاطر نشان کرد: در این پیوست فناوری، کارهایی که طرفین باید انجام دهند و متعهد شوند آورده شده است ولی نباید تنها در نوشتن قرارداد اکتفا نمود بلکه باید ارتباط برقرار کنیم و نیازها را تعریف کنیم.

وی افزود: من معتقدم اگر طرف ایرانی پیشنهادهای خود را به طور مشخص مطرح کند طرف خارجی حتما همکاری میکند.

عضو هیات امنای پژوهشگاه مواد و انرژی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت بالای این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه می بایست با هدف بازار و علم جهانی همراه شود و در این مسیر حرکت کند.

وی بر ایجاد شبکه های علمی دانشگاهی و تولیدی در سطح بین المللی تاکید کرد و گفت: ما می توانیم کاری که کشورهای دیگر از طریق این شبکه ها انجام می دهند تا حرفهای خود را بیان کنند، انجام دهیم و خود را مطرح کنیم.

وی همچنین اظهار داشت: پژوهشگاه می تواند با استفاده از شبکه آزمایشگاه ها حاکمیت خود بر دانشگاه ها را در حوزه مواد و انرژی اعمال کند.

این عضو هیات امنای پژوهشگاه مواد و انرژی در دولت های مختلف مسئولیت هایی از قبیل وزارت صنایع و وزارت صنعت، معدن و تجارت را عهده دار بوده است.