دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | Monday 20 November 2017

تجلیل از فناوران، پژوهشگران و همچنین مهارت برتر کلیه دستگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری کشور در 25 آذر ماه جاری

15.8.96 2دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست ستاد ملی برگزاری هفته پژوهش و فناوری سال ۱۳۹۶ که با حضور مدیران ستادی و مسئولان دستگاه‌های اجرایی منتخب، در ساختمان مرکزی وزارت علوم، برگزار شد، برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری را یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های این هفته عنوان کرد و گفت: این مراسم روز ۲۵ آذرماه که به عنوان «روز پژوهش، فناوری و سرمایه ملی» نامگذاری شده است، با حضور ریاست جمهوری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار و فناوران، پژوهشگران و همچنین مهارت برتر کلیه دستگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری کشور معرفی و تجلیل می ‌شوند.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر احمدی رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری، در این نشست با اشاره به اینکه «در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار، محصولات فناورانه تولیدی در واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شده و با متقاضیان آن محصولات قرارداد فروش منعقد می‌شود»، اعلام کرد: در سال گذشته حدود ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد بین متقاضیان و عرضه‌کنندگان دانش و فناوری به امضا رسید و امیدواریم امسال این امر پربارتر باشد.

دکتر احمدی با اشاره به سیاست کلان دولت مبنی بر ضرورت ورود به مرحله جدیدی از توسعه‌یافتگی اظهار داشت: این امر جز با هماهنگی و همکاری کلیه دستگاه‌های اجرایی محقق نخواهد شد و دستگاه‌های اجرایی علاوه بر ارائه دستاوردهای پژوهش و فناوری، نیازهای خود در این حوزه‌ها را نیز ارائه کنند.

مدیر کل حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری و دبیر ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری نیز اظهار داشت: از مسئولان دستگاه‌های اجرایی و پارک های علم و فناوری انتظار داریم بخش استانی هفته پژوهش و فناوری را بسیار جدی‌تر از سال‌های قبل نظارت کنند و امسال برای نخستین بار بخش ایده‌های برتر، در داخل پارک های علم و فناوری در داخل استان‌ها مدیریت می‌شود و از میان طرح‌های ارائه شده، سه طرح در کل استان انتخاب و به ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری ارسال می‌شود.

دکتر جلال بختیاری در ادامه نظارت استانی مسئولان و نمایندگان پارک های علم و فناوری را امری جدی برشمرد و افزود: امسال سعی کردیم شعار، پوستر و کلیه امکانات را در سطح کشور یکسان‌سازی کنیم و همه ستاد‌ها در قالب ستاد استانی فعالیت کنند. امسال نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در استان‌های کشور از چهارم آذرماه آغاز می‌شود و برای همه مدیران ستاد بازدیدهای استانی در نظر گرفته شده و هر مدیر از دو استان بازدید خواهد کرد.

وی ادامه داد: امسال هدف این است که حداقل نسبت به گذشته ۲۰ درصد افزایش را در تقویت برنامه‌های استانی داشته باشیم و از مسئولان انتظار داریم که گزارش‌های استانی خود را برای ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری ارسال کنند تا بتوانیم با بررسی این گزارش‌ها، برنامه‌های ستاد ملی را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم.

در ادامه این نشست، دکتر مجید متقی طلب از ارتقای سامانه ارزیابی طرح‌های فناوری متقاضی شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش سال جاری خبر داد و گفت: امسال، علاوه بر سطح آمادگی فناوری برای تجاری‌سازی و جذب سرمایه، سطح برنامه‌ریزی طرح‌های فناوری نیز ارزیابی و اعلام می‌شود.

دبیر نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار، اضافه کرد: سامانه ارزیابی طرح‌های فناوری متقاضی شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری براساس استانداردهای بین‌المللی راه‌اندازی شده است و اگر مخترعان و صاحبان این طرح‌ها بتوانند با پاسخ مستدل و مستند به سئوالات این سامانه، بتوانند سطح فناوری طرح خودرا مشخص کنند؛ مانند این است که در یک ارزیابی معتبر بین‌المللی شرکت کرده‌اند.

وی گفت: علاوه بر استفاده از خوداظهاری در سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا)، از حدود ۲۰۰ محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه به عنوان داور برای بررسی طرح‌های فناوری متقاضی شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش استفاده خواهد شد.

رئیس پارک علم و فناوری گیلان تاکید کرد: سرمایه‌گذاران نیز می‌توانند در سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا)، ثبت نام کرده و با مشاهده و بررسی فناوری‌های ثبت شده، مناسب‌ترین و ارزشمند‌ترین فناوری‌ها را پیدا کنند و بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

دکتر متقی‌طلب گفت: از جمله بخش‌های پیش‌بینی شده برای هفته پژوهش و فناوری و فن بازار سال جاری، رونمایی دستاوردهای پژوهشی و فناوری منتخب مراکز دانشگاهی، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و مؤسسات تحقیقاتی در محل نمایشگاه و فن بازار است؛ لذا با توجه به اهمیت این بخش، از مراکز دانشگاهی، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و سازمان‌های اجرایی درخواست می‌شود تا دستاوردهای پژوهش و فناوری برجسته و منتخب خود را برای رونمایی توسط مسئولان برتر کشور به دبیرخانه نمایشگاه معرفی کنند.

دکتر متقی طلب با اشاره به انعقاد قرارداد توسط مراکز پژوهشی حاضر در این نمایشگاه و سرمایه گذاران به ارزش ۷۰ میلیارد تومان در سال گذشته گفت: این قراردادها کاملاً عملیاتی هستند و در آیین افتتاحیه نمایشگاه سال جاری، گزارش پیشرفت‌های صورت گرفته ارائه خواهد شد.

وی در ادامه از حضور پررنگ بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار خبر داد و گفت: صندوق های سرمایه‌گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت.

دکتر متقی‌طلب اظهار داشت: در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار امسال، پنل های تخصصی متعددی برگزار می‌شود و از نمایندگان همه دستگاه‌های اجرایی برای حضور در این پنل‌ها و بیان نیازهای پژوهشی خود دعوت می شود.

هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار از ۲۲ الی ۲۶ آذرماه در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.