چهارشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۷ | Wednesday 18 July 2018

پژوهشگاه مواد و انرژی موفق به کسب رتبه چهارم رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور، در بین مراکز پژوهشی کشور شد

4.4.97 1نتایج رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور در سال ۹۶-۹۵، توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام منتشر شد.

۲۶ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی کشور در سال ۹۶-۱۳۹۵ مورد رتبه بندی قرار گرفتند که پژوهشگاه دانش‌های بنیادی رتبه نخست فهرست را از آن خود کرد و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه مواد و انرژی و پژوهشگاه صنعت نفت به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم جدول را به خود اختصاص دادند و در بین دانشگاه‌های هنر در رتبه بندی ISC ، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، اصفهان، تهران و شیراز به ترتیب چهار دانشگاه برتر هنر در این رتبه بندی هستند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، گروه رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) برای هفتمین سال متوالی، دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور را بر اساس شاخص ها و معیارهای مصوب ششمین نشست فوق العاده وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی رتبه بندی کرد.

در این رتبه بندی ۱۸۲ دانشگاه و مؤسسه پژوهشی دولتی بر اساس ۲۶ شاخص در قالب ۵ معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، تسهیلات، امکانات و فعالیت‌های اجتماعی- اقتصادی و صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

در رتبه بندی منتشر شده بخشی از اطلاعات توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات و از طریق پرسشنامه الکترونیکی گروه رتبه بندی گردآوری شد و بخشی دیگر از اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی که پژوهش محور بوده‌اند نیز توسط کارشناسان گروه رتبه بندی ISC از پایگاه‌های اطلاعاتی WoS و ISC تهیه شد.

در رتبه بندی سال ۹۶-۱۳۹۵ همچون سال‌های گذشته شاهد رشد نزدیک به ۱۵درصدی تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات حاضر در نظام رتبه بندی ISC بوده‌ایم.

از سال ۱۳۸۹ که رتبه بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور توسط ISC آغاز شد هر ساله (به جز سال ۹۳-۱۳۹۲) به تعداد این دانشگاه‌ها افزوده شده است.

با توجه به ماهیت و فعالیت‌های متفاوت مراکز آموزشی در کشور و تفاوت بین آنها نتایج در رتبه بندی ISC در پنج زیرگروه دانشگاه‌های جامع، دانشگاه‌های صنعتی، پژوهشگاه‌ها، دانشگاه‌های هنر و دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می‌شود.

۸۱ دانشگاه از دانشگاه‌های جامع کشور در رتبه بندی سال۹۶-۱۳۹۵ حضور داشته‌اند که این تعداد در سال گذشته برابر با ۶۳ مورد بوده است و دانشگاه تهران همچون سال‌های گذشته رتبه اول را در کشور در بین دانشگاه‌های جامع به خود اختصاص داده است و دانشگاه‌های تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، اصفهان، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، کاشان و بوعلی سینا به ترتیب در جایگاه‌های دوم تا دهم جدول قرارگرفته اند.

از دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۴۲ دانشگاه در رتبه بندی مورد ارزیابی قرار گرفتند و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران به عنوان برترین دانشگاه پزشکی کشور معرفی شد.

دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، مشهد، شیراز، تبریز، اصفهان، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران و علوم پزشکی کرمان با قرار گرفتن بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران توانستند در جمع ۱۰ دانشگاه برتر علوم پزشکی کشور قرار گیرند.

در این رتبه بندی در بین ۲۹ دانشگاه صنعتی حاضر در رتبه بندی ISC ، دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر ، شریف،  دانشگاه علم و صنعت توانستند به ترتیب جزو سه دانشگاه برتر صنعتی کشور قرار گیرند. دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز رتبه‌های چهارم و پنجم جدول را کسب کردند.

همچنین۲۶ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی کشور در سال  ۹۶-۱۳۹۵ مورد رتبه بندی قرار گرفتند که پژوهشگاه دانش‌های بنیادی رتبه نخست فهرست را از آن خود کرد و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه مواد و انرژی و پژوهشگاه صنعت نفت به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم جدول را به خود اختصاص دادند و در بین دانشگاه‌های هنر در رتبه بندی ISC ، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، اصفهان، تهران و شیراز به ترتیب چهار دانشگاه برتر هنر در رتبه بندی سال  ۹۶-۱۳۹۵ هستند.

در رتبه بندی سال  ۹۶-۱۳۹۵ علاوه بر انتشار امتیازات کل و رتبه هر دانشگاه، امتیازات دانشگاه‌ها و مؤسسات در پنج معیار پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، تسهیلات و نهایتاً در معیار فعالیت‌های اجتماعی- اقتصادی بر روی وبگاه جدید گروه رتبه بندی به نشانی: http://ur.isc.gov.ir/  نمایش داده شده است.

گفتنی است، منبع خبر و جداول مربوط به این رتبه بندی در سایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به نشانی: http://isc.gov.ir/Default.aspx?lan=fa موجود و قابل مشاهده است.