جمعه ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ | Friday 17 August 2018

سخنرانی تحت عنوان " سیستم نوین یکپارچه شده مشتمل بر (کاربرد) مواد تغییرفاز دهنده در جداره بادگیر به منظور افزایش نرخ انتقال حرارت "در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد

3.5.97این سخنرانی که در ششمین کنفرانس اروپایی سیستم های انرژی تجدیدپذیر در شهر استانبول ترکیه نیز به صورت شفاهی ارائه شده، برگرفته از پروژه دانشجویی مهندس لیلا صیدآبادی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی انرژی های تجدیدپذیر پژوهشگاه مواد و انرژی، تحت راهنمایی دکتر حسین قدمیان و دکتر محمد امینی اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی این پژوهشگاه ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، این سخنرانی با رویکرد استفاده از مواد تغییر فازدهنده و یکپارچه کردن آن ها در بادگیرها به منظور ایجاد افزایش نرخ انتقال حرارت و کاهش دمای هوای ورودی به ساختمان ها انجام شد.

از آنجایی که استفاده از منابع آبی در سیستم های انرژی و همچنین افزایش استفاده از انرژی الکتریکی در حال تبدیل شدن به یک معضل در کشور است، در این طرح نوآورانه یک سیستم نوین و منفعل، بدون استفاده از هیچ گونه منابع انرژی ثانویه به منظور خنک سازی هوای درون ساختمان ها معرفی گردید.

نتایج کار ارائه شده نشان داد که این سیستم یعنی بادگیر یکپارچه شده با مواد ذخیره ساز تغییر فاز دهنده می تواند کاهش دمایی تا حدود 25 درجه سانتیگراد را در گرمترین روزهای تابستانی ایجاد کند.