دوشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | Monday 10 December 2018

برنامه‌های هفته ملی پژوهش و فناوری از سوی وزارت علوم اعلام شد

21.8.97 1در نشست معاونان پژوهشی دستگاه‌های اجرایی کشور که درخصوص موضوع هماهنگی هفته ملی پژوهش و فناوری و با حضور دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ در محل وزارت علوم برگزار شد، برنامه‌های هفته ملی پژوهش و فناوری اعلام شد.

هفته پژوهش امسال از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه در کل کشور بصورت همزمان با شعار "پژوهش هدفمند، فناوری ارزش‌آفرین در خدمت تولید ملی" برگزار خواهد شد؛ این در حالی است که در سال های گذشته برنامه‌های هفته پژوهش در تهران و سایر استان‌ها در دو زمان مختلف برگزار می‌شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در این نشست موضوع برنامه‌های هفته ملی پژوهش و فناوری سال جاری به صورت ذیل تشریح شد:

روز اول هفته پژوهش با عنوان پژوهش، فناوری، مدرسه و دانشگاه‌ها درنظر گرفته شده است که هدف از نامگذاری این روز، آشنایی دانش‌آموزان و با فضاهای آموزشی و پژوهشگاه‌ها است.

روز دوم تجلیل از پژوهشگران و فناوران و عصر همان روز پژوهش و فناوری و رسانه نامگذاری شده است، در این روز از کسانی که در حوزه پژوهشی اقدامات مناسبی انجام داده‌اند به نحو شایسته‌ای تقدیر خواهد شد و در برنامه عصر نیز از حضور رسانه‌ها استفاده می شود؛ رسانه‌ها می‌توانند نقش بسیار موثری در مدل‌سازی، شناسایی بهتر پژوهشگران و ایجاد یک محیط مناسب جهت توسعه پژوهش و فناوری در کشور داشته باشند.

روز سوم نیز که با عنوان پژوهش، فناوری و چالش‌های ملی نامگذاری شده است، سعی می‌شود تا دستگاه‌های اجرایی بتوانند با توجه به چالش‌هایی که دارند، برنامه‌هایی را به منظور بررسی و حل آن‌ها در درون مجموعه خود برگزار کنند.

روز چهارم پژوهش، فناوری، علوم انسانی و هنر و عصر همان روز پژوهش، فناوری و مسئولیت‌های اجتماعی است، در این روز بیشتر نگاه به حوزه علوم انسانی که بر همین اساس برنامه‌ای در دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع بررسی نقش پژوهش‌های علوم انسانی و توسعه آن کشور برگزار خواهد شد. علاوه بر آن، در اصفهان نیز برنامه‌ای در خصوص ارتباط هنر و پژوهش‌های مرتبط با آن برگزار می شود.

روز پنجم هفته پژوهش، روز پژوهش، فناوری و تعاملات بین‌المللی نام گرفته است که وزارت عتف و معاونت بین‌المللی وزارت علوم مسئولیت اجرای برنامه‌های آن را بر عهده دارند. دستگاه‌های اجرایی در روز پنجم می‌توانند تعاملات بین‌المللی خود را مورد بررسی قرار دهند و هدف از برگزاری برنامه در حوزه تعاملات بین‌المللی که با حضور رایزن‌های سفارتخانه‌ها برگزار می‌شود، این است که اعلام کنیم از دنیا جدا نیستیم و همواره ارتباطات مختلفی از سوی دستگاه‌های اجرایی کشور صورت می‌گیرد و عصر روز پنجم هفته پژوهش، به پژوهش، فناوری و مسئولیت‌های اجتماعی اختصاص داده شده است

گفتنی است، نمایشگاه عرضه فناوری وزارت علوم نیز همزمان با نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشگاهی معاونت علمی ریاست جمهوری از روز سوم لغایت ششم دی‌ماه سال جاری در یک مکان برگزار خواهند شد و هدف از برگزاری آنها بصورت همزمان نیز اعلام هماهنگی کامل وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری است.

همچنین امسال بخشی از سالن‌ها به تجهیزات و مواد اختصاص پیدا می‌کند و محصولات تولید شده شرکت‌ها در پارک‌های علم و فناوری ارائه می‌شود و در یکی از سالن‌ها نیز تقاضای فناوری وجود خواهد داشت.