سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ | Tuesday 23 July 2019

جلسه توسعه همکاری پژوهشگاه مواد و انرژی با شرکت فولاد مبارکه اصفهان برگزار شد

BB66D004 415C 4974 B88B 098C85B57EF7دکتر شریفی مدیر مهندسی کارخانه فولاد مبارکه اصفهان و هیات همراه به منظور توسعه همکاری پژوهشگاه مواد و انرژی با آن شرکت درخصوص استفاده از توانمندی ها و پتانسیل این پژوهشگاه در ساخت ساختمان انرژی صفر برای شرکت فولاد مبارکه و همچنین سایر نیازمندی های ان شرکت، ضمن بازدید از ساختمان انرژی صفر و آزمایشگاه ها، با مسئولین پژوهشگاه و اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در این جلسه دکتر علیرضا خاوندی رییس پژوهشگاه مواد و انرژی ضمن خوش آمدگویی، اظهار داشت: همکاران ما در این مجموعه درخصوص مباحث بسیاری در حوزه های مواد و انرژی تلاش کردند و به نتایج موفقیت آمیزی دست یافتند که دارای خروجی صنعتی و نیمه صنعتی است و قابل ارائه می باشد.

وی با اشاره به پتانسیل بالا و توانمندی های پژوهشگاه، گفت: ما آمادگی کامل برای همکاری در زمینه های مشترک بصورت کوتاه مدت و بلند مدت و حل مشکلات تحقیقاتی آن شرکت بصورت موضوعی را داریم و امیدواریم بتوانیم به تفاهم نامه مشترک برسیم  و آن را در زمینه های مختلف اجرایی نماییم.

دکتر علیرضا کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست پژوهشگاه در ابتدای این نشست ضمن اشاره به تاریخچه تاسیس پژوهشگاه، به معرفی پژوهشکده ها و زمینه های تحقیقاتی آنها پرداخت و گفت: 16 آزمایشگاه بزرگ و حدود 40 آزمایشگاه تحقیقاتی و چندین پایلوت و کارگاه در این پژوهشگاه وجود دارد که در حوزه مواد و انرژی فعالیت می کنند.

وی افزود: رویکرد پژوهشگاه مواد و انرژی با 76 عضو هیات علمی، رویکرد ثروت آفرینی و حل مشکلات جامعه و صنعت از طریق فعالیت های فناورانه می باشد که تاکنون نیز عملکرد موفقی در حوزه های مختلف و صنایع گوناگون داشته است.

در ادامه دکتر حسین قدمیان معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی با مطرح کردن موضوع اصلی این جلسه که بررسی امکان همکاری در ارتباط با ساخت ساختمان انرژی صفر در شرکت فولاد مبارکه بود، توضیحاتی در خصوص ساختمان انرژی صفر پژوهشگاه ارائه نمود و گفت: این ساختمان با زیربنایی به مساحت 2000 متر مربع و کاربری فضای آموزشی و پژوهشی و با استفاده از دانش اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی پژوهشگاه  و با کمک شركت مهندسي مبنا ساخته شده است.

وی با اشاره به برتری و ویژگی های این ساختمان نسبت به نمونه های دیگر آن با ارائه گزارشی به بحث هایی همچون مهندسی و کمیت های مهندسی، تراز انرژی، موقعیت جغرافیایی، مختصات آب و هوایی و طراحی ساختمان با درنظرگرفتن میزان هدررفت انرژی و هزینه های تاسیسات پرداخت.

معاون فناوری پژوهشگاه همچنین خاطر نشان کرد: از زمان ساخته شدن این ساختمان، پیشرفت های فناورانه بیشتری در این حوزه انجام شده است که می توان به دوپوسته کردن ساختمان، ایده شکستگی در سطح و استفاده از هواگرمکن های خورشیدی اشاره نمود که تجربیات خوبی در این خصوص در پژوهشگاه وجود دارد.

در این جلسه دکتر امینی رئیس پژوهشکده انرژی، دکتر رهگذر دبیر شورای راهبردی مدیریت سبز پژوهشگاه، دکتر عدل معاون پژوهشکده انرژی نیز به ارائه موضوعاتی درخصوص ساختمان سبز پژوهشگاه پرداختند.

در پایان، دکتر شریفی و هیات همراه ضمن استقبال از همکاری در حوزه های مواد و انرژی، خواهان تشکیل جلسات بیشتر در شرکت فولاد مبارکه و پژوهشگاه مواد و انرژی، به منظور شناسایی ظرفیت های همکاری و همچنین عقد تفاهم نامه مابین این پژوهشگاه و شرکت فولاد مبارکه و پژوهشکده فولاد مرتبط با آن شرکت در دانشگاه صنعتی اصفهان، شدند.