دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸ | Monday 22 July 2019

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی از پژوهشگاه مواد و انرژی بازدید کرد

به منظور افزایش تعاملات و ایجاد همکاری های مشترک؛

دکتر شکرچی‌زاده معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی و هیات همراه، طی بازدید از پژوهشگاه مواد و انرژی، با دکتر خاوندی رئیس پژوهشگاه، معاونین، مدیران، روسای پژوهشکده ها و اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی این پژوهشگاه دیدار و درخصوص زمینه های همکاری مشترک، گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در این نشست که با حضور دكتر زمانيان معاون اداري، مالي و پشتيباني، دکتر قدمیان معاون فناوری، دکتر حصارکی معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی، دکتر کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست، مديران و روساي پژوهشكده ها و همچنین معاونين تحقیقات و فناوری، آموزش و توسعه فناوری و روساي بخش انرژي و بخش مصالح و فراورده هاي ساختماني مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی، برگزار شد، زمینه های همکاری در حوزه های انرژی و مواد بررسی شد.

دکتر خاوندی در ابتدای این نشست ضمن معرفی اجمالی پژوهشگاه و فعالیت های آن، گفت: این پژوهشگاه یکی از قدیمی ترین پژوهشگاه های کشور است که با چهار پژوهشکده و 75 عضو هیات علمی، 200 دانشجوی کارشناسی ارشد و 100 دانشجوی دکتری در زمینه های مواد، انرژی، مهندسی پزشکی، نیمه هادی ها، باطری و سرامیک فعالیت می کند.

وی اظهار داشت: این پژوهشگاه قراردادهای بسیاری با وزارت خانه های مختلف و حوزه های صنعتی مانند وزارت صنایع، وزارت نیرو و پژوهشگاه نیرو دارد و در بحث های تحقیقاتی و تحقیقات کاربردی که مورد نیاز صنعت بوده همکاری می کند.

دکتر خاوندی خاطر نشان کرد: عمده فعالیت های این پژوهشگاه در بحث های کاربردی است و  تربیت نیروی انسانی و متخصص تنها به عنوان دانشجوی كارشناسي ارشد و دکتری از اهداف پژوهشگاه نیست بلکه تربیت نیروی محقق، كارآمد و كارافريني است که جهت کمک به انجام پروژهای پژوهشگاه، فعالیت می کنند.

وی گفت: توانایی های بسیار خوبی در پژوهشگاه به لحاظ فضا و تجهیزات ایجاد شده که در کشور به ندرت می توان مرکزی را پیدا كرد كه اين حجم از تجهیزات آزمایشگاهی در محور مواد و انرژی داشته باشد، اين امكانات قابلیت و پتانسیلی را ایجاد می کند كه می تواند بخش بزرگی از مشکلات کشور در مباحث تحقیقاتی مواد و انرژی را حل و فصل کند.

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی ضمن ابراز خوشحالی از این دیدار و بررسی تخصصی حوزه های مرتبط  پژوهشگاه با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ابراز امیدواری کرد این گفتگو منجر به همکاری های بیشتر و  موثرتر شود.

معاون فناوری پژوهشگاه، در ادامه به معرفی ساختمان انرژی صفر این پژوهشگاه، روند ساخت و جزئیات ساختار آن بر مبنای انرژی پرداخت.

دکتر قدمیان با بیان اینکه این ساختمان اولین ساختمان انرژی صفر در کشور است، توضیح داد:  این ساختمان با زیربنایی به مساحت 2000 متر مربع و کاربری فضای آموزشی و پژوهشی و با استفاده از دانش اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی پژوهشگاه و با کمک پیمانکار ساختمانی ساخته شده است.

وی با اشاره به برتری و ویژگی های این ساختمان نسبت به نمونه های دیگر، با ارائه گزارشی به بحث های تخصصي مرتبط با آن پرداخت.

معاون فناوری پژوهشگاه همچنین با اشاره به پروژه های در حال انجام پژوهشکده انرژی این پژوهشگاه همچون پروژه مجتمع  شرکت فولاد مبارکه اصفهان، از همکاری با کشور سوئد خبر داد و گفت: طرح ارائه شده این پژوهشگاه برای ساخت ساختمانی توریستی در سوئد با استفاده از مخزن های آب آن، انتخاب و برنده شده است که در حال نهایی کردن طرح هستیم.

رئیس پژوهشکده انرژی و همچنین دکتر پوررجبیان مدیر گروه تبدیل و ذخیره انرژی این پژوهشکده نیز درخصوص فعالیت های پژوهشکده و حوزه های همکاری مشترک مانند انرژی های تجدیدپذیر، مدیریت مصرف انرژی، آلودگی زیست محیطی منابع انرژی و پروژه های این پژوهشکده همچون گریس نانو، روغن نانو و سوخت های جایگزین، توضیحاتی را ارائه نمودند.

رئیس پژوهشکده فناوری نانو ومواد پیشرفته نیز درخصوص پروژه های قابل همکاری نظیر یخ زداها، خود تمیزشونده ها، عایق های حرارتی و امکان همکاری در حمل و نقل دریایی و کشتی ها، حمل و نقل ریلی، گزارش مختصری ارائه داد.

در ادامه، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به محورهای کاری که در پژوهشگاه مواد و انرژی وجود دارد، گفت:  موضوع انرژی این پژوهشگاه یکی از موضوعاتی است که با مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی مشترک می باشد چراکه این مرکز در بخش انرژی یکی از پژوهشکده های خود،  به بحث انرژی در ساختمان ها و مجموعه فعالیت هایی که بتواند به بهینه سازی ساختمان بیانجامد،  می پردازد.

وی افزود: در مرکز تحقیقات یکی از وظایف مهم ما تدوین مقررات ساختمان است که مبحث 19 از مهمترین مباحث آن است که به بحث انرژی در ساختمان و راهکارهای جلوگیری از هدررفت انرژی می پردازد و این موضوع می تواند مورد همکاری مشترک قرار گیرد.

دکتر شکرچی زاده اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات ما برای ساختمان ها، صدور گواهینامه فنیاست که به بحث تاسیسات ساختمان برمیگردد و فراتر از استاندارد می باشد و ما با همکاری پژوهشگاه  می توانیم  بحث صدور گواهینامه فنی را بطور مشترک با تدوین دستورالعمل ها، پیش ببریم و اجرایی کنیم.

وی همچنین گفت: در بخش مواد نیز آنچه که به ساختمان برمیگردد، بحث مصالح ساختمانی است که می توانیم در این زمینه همکاری مشترک داشته باشیم و با استفاده از دانش فنی پژوهشگاه، موضوع رقابت پذیری بخش داخلی کشور را نسبت به سطح بین المللی بهبود بخشیم.

در ادامه این نشست، معاونین تحقیقات و فناوری، آموزش و توسعه فناوری و  روسای بخش انرژی و مصالح و فرآورده‌های ساختمانی مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی نیز درخصوص فعالیت های این مرکز در بخش های مربوطه توضیحاتی را ارائه نمودند.

در پایان، بازدید کنندگان از ساختمان سبز، نمایشگاه دائمی تجهیزات و دستاوردهای فناو پايلوت توليد یخ زداي دوستدار طبيعت، آزمایشگاه های محیط زیست، فناوري نانو و شناخت مواد بازدید بعمل آوردند.

گفتنی است، مقرر شد در بازدید مسئولین پژوهشگاه از مرکز تحقیقات، راه، مسکن و شهرسازی تفاهم نامه همکاری های مشترک منعقد گردد.

4.4.98 1

4.4.98 3