دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸ | Monday 22 July 2019

بازدید مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان قم از ساختمان انرژی صفر پژوهشگاه مواد و انرژی

5.4.98 1دکتر موسوی مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان قم و هیات همراه در راستای استفاده از فناوری و تکنولوژی ساخت ساختمان های سازگار با محیط زیست، طی نشستی با مسئولین پژوهشگاه مواد و انرژی، از ساختمان انرژی صفر این پژوهشگاه بازدید نمودند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، این بازدید به منظور استفاده از دانش و فناوری پژوهشگاه جهت ساخت ساختمان های سبز و انرژی صفر در استان قم  و  با حضور دکتر قدمیان معاون فناوری پژوهشگاه، دکتر کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست، دکتر امینی رئیس پژوهشکده انرژی، اعضاي هيات علمي پژوهشكده انرژي و همچنین معاون فنی محیط زیست استان قم، نماینده اداره آموزش محیط زیست، نماینده شرکت ملی پخش فراوردهای نفتی و مدیر عامل شرکت تپش سبز و کارشناسانی از سازمان حفاظت محیط زیست، شرکت توزیع برق و نظام مهندسی شهر قم، برگزار شد.

دکتر قدمیان در این نشست ضمن معرفی و بررسی عملکرد ساختمان انرژی صفر پژوهشگاه، به مباحث طراحی- تخصصی، کلیات اجرا، نحوه بهره برداری، تراز انرژی و طراحی ساختمان پرداخت.

وی با بیان اینکه این ساختمان اولین ساختمان انرژی صفر در کشور است، افزود:  این ساختمان با زیربنایی به مساحت 2000 متر مربع و کاربری فضای آموزشی و پژوهشی، با استفاده از دانش اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی پژوهشگاه و با مشاوره اجرایی شرکت مهندسین مشاور مبنا ساخته شده است.

معاون فناوری پژوهشگاه ضمن ارائه پیشنهاداتی جهت ساخت ساختمان های سبز یا انرژی صفر در استان قم، مهمترین رویکرد انرژی در ساخت این ساختمان ها را کاهش مصرف انرژی دانست.

وی بهترین مکان ها برای استفاده از انرژی صفر را، ساختمان هایی با ویژگی برگشت سرمایه، ساختمان های موجود و قابل استفاده در زمان طولانی و ساختمان هایی که مصرف کننده خود سازمان باشد، عنوان کرد.

دکتر قدمیان همچنین به پروژه های همکاری در ساخت ساختمان انرژی صفر همچون پروژه مجتمع  شرکت فولاد مبارکه اصفهان، پروژه کتابخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان و پروژه همکاری در  ساخت ساختمانی توریستی در کشور سوئد اشاره کرد که در حال انجام می باشد.

دکتر امینی رئیس پژوهشکده انرژی نیز درخصوص زمینه های فعالیت پژوهشکده مانند انرژی های تجدیدپذیر، مدیریت مصرف انرژی، آلودگی زیست محیطی منابع انرژی و پروژه های بین المللی این پژوهشکده در حوزه انرژی، توضیحاتی را ارائه نمود.

در ادامه مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به ضرورت بحث ساختمان های سازگار با محیط زیست در استان قم، اظهار داشت: ما در بازدید از پژوهشگاه مواد و انرژی می خواهیم از یک فضای علمی و عملی بازدید کنیم و از تجربیات و راهنمایی های این مجموعه در راستای استان و شهر پاک در محیط زیست استفاده کنیم.

دکتر موسوی افزود: ما به دنبال دستورالعمل ها و راهکارهای اجرایی هستیم تا بتوانیم آنها را در بحث ساختمان ها اجرایی کنیم.

در ادامه این نشست، شرکت کنندگان سوالات خود را در خصوص موضوع جلسه و بررسی راهکارهای همکاری در این زمینه مطرح کرده و مسئولین پژوهشگاه به این سوالات پاسخ دادند.

در پایان، بازدید کنندگان از ساختمان انرژی صفر و نمایشگاه دائمی تجهیزات فناورانه و دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه بازدید بعمل آوردند.