در جلسه هیات رئیسه مشترک پژوهشگاه مواد و انرژی با دانشگاه علم و صنعت مطرح شد؛
ایجاد هم افزایی و استفاده از توانائی های متقابل دانشگاهها و پژوهشگاهها در جهت رفع نیازهای جامعه
جلسه هیات رئیسه مشترک پژوهشگاه مواد و انرژی و دانشگاه علم و صنعت بهمنظور بررسی زمینههای همکاری بین دو مجموعه و ایجاد همافزایی و استفاده از توانائیهای متقابل در جهت رفع نیازهای جامعه، در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه، در این جلسه دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه با اشاره به تفاهمنامه همکاریهای مشترک با دانشگاه علم و صنعت، اظهار داشت: در چارچوب تفاهمنامه مشترک و در راستای بهرهمندی از تواناییهای موجود در آن دانشگاه و پژوهشگاه، موثرتر خواهد بود چنانچه دفتر همکاری دانشگاه در پژوهشگاه و بالعکس ایجاد شود تا همکاریهای متقابل بهویژه در زمینه پروژههای مشترک، برگزاری سمینارها و ارائه دورههای دانشجویی، صورت گیرد.
وی زمینه همکاری مشترک دو مجموعه را در سه بخش آموزش، پژوهش و بینالملل عنوان کرد و گفت: در بخش آموزش پیشنویس روش اجرایی برگزاری دوره کارشناسی ارشد مشترک ، تهیه و جهت بررسی به معاونت آموزشی دانشگاه، ارجاع شده است. در بخش پژوهشی نیز با توجه به امکانات و تجهیزات پژوهشگاه و همچنین پتانسیل مناسب دانشگاه برای اخذ پروژه های کلان، این پروژهها میتواند با همکاری پژوهشگاه اجرا شود و شرکتهای دانش بنیان نیز میتوانند با حمایت مرکز رشد پژوهشگاه، در این مرکز مستقر شوند.
دکتر خاوندی همچنین گفت: پژوهشگاه در بخش بینالملل، ارتباط خوبی با کشورهای اسپانیا، ترکیه، پاکستان و مالزی دارد. همچنین دبیرخانه نانو فناوری کشورهای اسلامی(INN) در پژوهشگاه قرار دارد که میتوان سیمنار مشترکی را در این زمینه برگزار کرد.
دکتر ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت نیز در این جلسه اظهار داشت: بحث دانشجویان مشترک که توسط معاونت آموزشی وقت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح شد، شرایط مطلوبی را برای همکاری مشترک این دانشگاه با پژوهشگاه مواد و انرژی رقم زده است.
وی با اشاره به اینکه بعضی از دورهها با تعداد کمی از دانشجویان در دانشگاهها برگزار میشود، افزود: با تعامل بین مجموعههای مختلف، دورههای مشترک میتواند با تعداد دانشجویان بیشتری برگزار شود. اینکار هم باعث کاهش بار مالی مجموعهها میشود و هم میتوان از امکانات یکدیگر بهطور مطلوب استفاده نمود.
دکتر ذاکری ضمن استقبال از پیشنهاد دکتر خاوندی مبنی بر تشکیل دفاتر همکاری در هر دو مجموعه، تاکید نمود: با تشکیل دفاتر در هر دو مجموعه میتوان از تواناییهای یکدیگر همچون همکاری و تدریس اعضای هیات علمی پژوهشگاه، بهرهمندی دانشجویان دانشگاه از امکانات و قابلیتهای پژوهشگاه، همکاری مشترک در هیات تحریریه مجلات و همکاری در مرکز رشد و شرکتهای دانشبنیان مستقر در هر دو مجموعه استفاده نمود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درخصوص فعالیتهای بینالمللی مشترک نیز گفت: دانشگاه علم و صنعت بهعنوان نقطه کانونی مرکز ارتباطات (focal point) با کشور آلمان انتخاب شده است که میتوان جهت معرفی و استفاده از امکانات پژوهشگاه؛ از خدمات آن بهره گرفت.
وی در پایان تاکید کرد: همکاری با پژوهشگاه مواد و انرژی میتواند نمونه مناسبی برای همکاری دانشگاه و پژوهشگاه بوده و الگویی برای سایر مجموعهها باشد.
در ادامه جلسه دکتر محمدی معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت گفت: همکاری با دانشگاهها و پژوهشگاهها در چارچوب برنامه استراتژیک این دانشگاه، مدنظر میباشد که پژوهشگاه مواد و انرژی با توجه به سابقه بالا، در اولویت است.
وی با اشاره به ایجاد انگیزه برای همکاری مشترک همکاران پژوهشگاه، پیشنهاد نمود: اعضای هیات علمی میتوانند بهعنوان استاد وابسته در دانشگاه حضور یابند. همچنین این دانشگاه دارای 5 قطب علمی است و تلاش می کند که 20 قطب علمی دیگر را نیز فعال نماید و این موضوع میتواند بهطور مشترک انجام شده و اعضای هیات علمی پژوهشگاه در شکلگیری این قطبها مشارکت نمایند.
دکتر محمدی افزود: همچنین میتوان تعدادی پروژه مشترک ایجاد کرد که این پروژهها از سوی هر دو مجموعه و تیمهای تحقیقاتی، حمایت شوند.
دکتر حصارکی معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه مواد و انرژی نیز در این جلسه اظهار داشت: در حوزه پژوهشی، بستری برای انجام پروژههای فناورانه تقاضا محور تعریف شده است که با توجه به آن، میتوان یک یا دو پروژه کلان را با همکاری هر دو مجموعه انجام داد.
وی افزود: در حوزه آموزشی، بسته پیشنهادی نحوه اجرای دوره های کارشناسی ارشد مشترک تهیه و در اختیار دانشگاه قرار گرفته است تا مورد بررسی قرار گیرد.
معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه در خصوص همکاری در انتشار نشریات علمی ، بیان داشت لیست نشریات علمی هر دو مجموعه برای یکدیگر ارسال شود تا افراد پیشنهادی از هر دو موسسه برای مشارکت در هیات تحریریه آنها معرفی گردند.
دکتر حصارکی همچنین در پایان پیشنهاد داد یک مرجع علمی اعتباردهی مشترک برای ثبت اختراعات ایجاد شود.
دکتر سیدین معاون اداری و مالی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به قابلیتها و ظرفیتهای هر دو مجموعه گفت: شرایط کشور ایجاب میکند؛ موسسات فراتر از ماموریتهای خود فعالیت نمایند و در این راستا میبایست همافزایی صورت گیرد.
وی افزود: در دانشگاه علم و صنعت توانایی علمی و آموزشی بالا و در پژوهشگاه، امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی بسیاری وجود دارد که زمینه همکاری مناسبی را فراهم میآورد و میتوان مفاد تفاهمنامه را اجرایی نمود. همچنین می توان گرنت های مشترک پژوهشی نیز تعریف نمود.
معاون اداری و مالی دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان کرد: همچنین میتوان از مصوبات هیات امناء، دستورالعملها و فعالیتهای انجام شده در هر دو مجموعه استفاده نمود تا الگوی مجموعه مقابل باشد.
دکتر زمانیان معاون اداری، مالی و پشتیبانی پژوهشگاه نیز اظهار داشت: ضروری است برخی از تصمیمات در اسرع وقت اجرایی شوند تا انگیزهای برای ادامه فعالیتها ایجاد شود.
وی افزود: همچنین میبایست از ظرفیت ایجاد شده در این همکاری، جهت اخذ اعتبارات، از وزارت عتف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده شود.
معاون بینالملل دانشگاه و مسئول حوزه بین الملل پژوهشگاه نیز در سخنانی، در راستای موضوع بینالمللی سازی دانشگاهها و پژوهشگاهها، زمینههای همکاری در حوزه بینالملل و راهکارهای همکاری بیشتر در این حوزه را بررسی نمودند.
همچنین دکتر قدمیان معاون فناوری پژوهشگاه به تبیین برنامههای این معاونت بهمنظور شناسایی و ایجاد دانش فنی و تجاری سازی محصولات پژوهشی و فناورانه در پژوهشگاه پرداخت.
وی ضمن معرفی مرکز رشد پژوهشگاه، توضیحاتی را درخصوص برنامههای این معاونت برای توسعه کارخانه نوآوری با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه نمود و مقرر گردید در حوزه فناوری و مرکز رشد نیز با تعامل طرفین، مقدمات فعالیتهای مشترک بین اعضای هیات علمی هر دو مجموعه، معاونتهای فناوری و مراکز رشد، انجام شود.
گفتنی است، در پایان مقرر گردید این جلسات هر شش ماه یکبار، جهت پیگیری تصمیمات قبلی و رفع مشکلات احتمالی و همچنین اخذ تصمیمات آتی، تشکیل گردد.