يكشنبه ۲۸ دي ۱۳۹۹ | Sunday 17 January 2021

7.7.98 2ارائه توانمندی‌ها و دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه مواد و انرژی در جلسه مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور با معاون اول رییس‌جمهور

دکتر علی‌رضا خاوندی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در جلسه مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور با معاون اول رییس‌جمهور که با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد،  به معرفی تاریخچه، امکانات، توانمندی‌ها و همچنین دستاوردهای مهم فناورانه پژوهشگاه پرداخت و برای همکاری پژوهشگاه مواد و انرژی با دستگاه‌های اجرایی و صنایع در جهت رفع نیازهای جامعه اعلام آمادگی نمود.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به شرایط فعلی کشور و محدودیت منابع گفت: در شرایط فعلی باید توسعه همه جانبه را از مسیر توسعه علمی دنبال کنیم و همه کشورهای پیشرفته نیز از مسیر توسعه علمی توانسته اند به توسعه همه جانبه دست یابند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به ظرفیت گسترده و توانمندی پژوهشگاه‌های کشور در بخش های مختلف اظهار داشت: ظرفیت بالای ایجاد شده در این پژوهشگاه‌ها نتیجه کار و تلاش مستمر ظرف چند دهه گذشته است و امروز این پژوهشگاه‌ها به مراکزی تبدیل شده‌اند که می‌توانند راهکارهای مناسب برای برون رفت از بحران‌ها و مشکلات کشور ارائه دهند.

وی با تاکید بر ضرورت معرفی توانمندی‌ها و دستاوردهای پژوهشگاه‌های کشور به دستگاه‌های اجرایی تصریح کرد: باید ارتباط میان سیاست‌گذاران و دستگاه‌های اجرایی با پژوهشگاه‌های کشور ایجاد شود چرا که این پژوهشگاه‌ها هستند که می‌توانند بخش زیادی از نیازهای دستگاه‌های اجرایی، کارخانه ها و صنایع را مرتفع کنند.

دکتر جهانگیری افزود: امروز که در شرایط تحریم، برخی از صنایع بزرگ کشور برای تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود با مشکل مواجه شده‌اند، پژوهشگاه‌های کشور می‌توانند با استفاده از فناوری ‌های نوین و طرح‌های دانش‌بنیان، بسیاری از نیازهای این صنایع را تامین کنند.

معاون اول رییس جمهور از ابتکار تشکیل مجمع ملی توسط پژوهشگاه‌های کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: با تشکیل مجمع ملی، توانمندی و ظرفیت‌های پژوهشگاه‌ها هم افزایی پیدا کرده و شاهد گام‌های بلندتری در راستای اهداف توسعه خواهیم بود.

وی با اشاره به برگزاری چندین جلسه با روسای ۱۳ دانشگاه برتر کشور و تبادل نظر در خصوص مهمترین مسائل و چالش های پیش روی کشور خاطر نشان کرد: روسای این دانشگاه‌ها پس از تبادل نظر با دولت، کارگروه‌هایی را برای شناسایی راهکارهای برون رفت از مشکلات تشکیل دادند و نتایج تحقیقات و بررسی‌های خود را در اختیار دولت قرار دادند.

دکتر جهانگیری ادامه داد: مجمع پژوهشگاه های ملی کشور نیز می‌تواند این رویه را دنبال کرده و با تشکیل کارگروه‌هایی در زمینه‌های مختلف، تمرکز خود را بر مهمترین چالش‌ها و مسائل کشور معطوف سازد و نتیجه تحقیقات خود را در اختیار دولت قرار دهد.

معاون اول رییس جمهور یکی از دغدغه های کشور را منفی شدن رشد سرمایه‌گذاری طی سال‌های اخیر عنوان کرد و گفت: کاهش سرمایه‌گذاری می تواند آینده توسعه کشور را به مخاطره بیندازد که در این زمینه پژوهشگاه‌ها می‌توانند نقش موثری در آسیب شناسی و حل این مشکل ایفا کنند.

وی با تاکید بر اینکه برای غلبه بر مشکلات کشور بیش از راهکارهای اقتصادی به راهکارهای اجتماعی و افزایش اعتماد و امید مردم نیاز داریم، گفت: نقش نخبگان در بالا بردن سرمایه اجتماعی بسیار پراهمیت است و پژوهشگاه ها می توانند در این زمینه بسیار موثر باشند.

دکتر جهانگیری از پژوهشگاه‌های کشور به‌عنوان اتاق‌های فکر برای ارائه راهکار و مشورت به دولت یاد کرد و گفت: دولت هر چه در توان داشته باشد برای حمایت از پژوهشگاه‌ها به کار خواهد گرفت و نیازهای آنان را برطرف خواهد کرد.

در این جلسه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در سال‌های اخیر تلاش شده است که مراکز پژوهشی کشور به صورت گسترده و جدی به مسائل جاری و مشکلات کشور ورود پیدا کنند، گفت: توانمندی و ظرفیت پژوهشگاه‌های کشور بسیار بالا است و می‌توانند بازوی فکری قوی در کنار بخش اجرایی کشور باشند.

در این نشست همچنین دبیر مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور گزارشی از دستاوردها و ظرفیت های ۱۵ پژوهشگاه کشور ارائه کرد و گفت: در سال ۹۷ تعداد اعضای هیات علمی این پژوهشگاه‌ها ۷۸۸ نفر، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان زیرمجموعه آنها ۱۰۶ عدد، تعداد طرح‌های فناورانه ۱۷۹ طرح، تعداد قراردادهای جاری ۳۴۱ عدد و تعداد مقالات علمی ۳۱۶۱ مورد بوده است.

در این جلسه روسای ۱۵ پژوهشگاه کشور به معرفی حوزه فعالیت و دستاوردهای خود پرداختند.