سه شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | Tuesday 15 October 2019

17.7.98 1پژوهشگاه مواد و انرژی در سومین نمایشگاه " مدیریت سبز" حضور خواهد یافت

پژوهشگاه مواد و انرژی با ارائه اقدامات، دستاوردها و توانمند‌های خود در حوزه مدیریت سبز در سومین نمایشگاه "دستاوردهای اجرایی دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز" که با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان برنامه و بودجه کشور از 20 تا 23 مهرماه جاری در محل این سازمان برگزار می شود، حضور می یابد.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه، دکتر سعید رهگذر دبير شوراي راهبري مديريت سبز پژوهشگاه با اعلام این خبر گفت: پژوهشگاه مواد و انرژی امسال با حضور در نمایشگاه مدیریت سبز، طرح مدیریت جامع پسماند پژوهشگاه به‌عنوان اولین طرح در نوع خود در موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری کشور را رونمایی می‌کند. این طرح به همت اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی و کارشناسان پژوهشگاه در حال پیشبرد است. در همین راستا سه کارگاه آموزشی جهت فرهنگ‌سازی و افزایش اطلاعات کارکنان اداری، دانشجویان، کارشناسان آزمایشگاه‌ها و نیروهای خدماتی در زمینه مدیریت پسماند برگزار شده است.

وی افزود: اجرای فاز اول سامانه پایش برخط مصارف برق پژوهشگاه مشتمل بر پایش مصارف در 8 نقطه پرمصرف از دیگر اقدامات مهم اجرایی مدیریت سبز پژوهشگاه در سال جاری می‌باشد. در این پروژه مصرف برق کوره‌ها و سایت‌های پرمصرف از طریق پاورآنالایزرهای نصب شده مورد ارزیابی و دستورالعملی جهت کاهش مصارف و انتقال بار این واحدها به ساعات غیر اوج بار تهیه خواهد شد. اجرای پروژه پایش کیفیت آب پژوهشگاه به همت اعضای هیات علمی و کارشناسان پژوهشکده انرژی، استفاده از لامپ‌های کم مصرف، حذف گام به گام ظروف یکبار مصرف رستوران پژوهشگاه از جمله اقدامات دیگر پژوهشگاه در یک سال اخیر است.

دبير شوراي راهبري مديريت سبز پژوهشگاه اظهار داشت: در این نمایشگاه همچنین از نقشه راه مدیریت سبز پژوهشگاه افق 1402، شیوه‌نامه اجرایی حمایت از طرح‌های پژوهشی مدیریت سبز و از برخی خدمات برون‌سازمانی پژوهشگاه در حوزه مدیریت سبز رونمایی خواهد شد. امکان سنجی، طراحی، اجرا و پایش نیروگاه خورشیدی 16 کیلووات شرکت آبفای کرمانشاه، مشاوره، طراحی، ساخت و بهره‌برداری تصفیه خانه فاضلاب صنایع شوینده به ظرفیت 100 متر مکعب، تصفیه خانه فاضلاب رنگرزی به ظرفیت 400 متر مکعب در روز و پکیج انعقاد الکتریکی جهت تصفیه فاضلاب دباغی در شهرک چرمشهر ورامین از جمله فعالیت‌های برون‌سازمانی اخیر این پژوهشگاه با محوریت اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی و با هدف گسترش و اجرایی نمودن مدیریت سبز در سایر دستگاه های اجرایی و همچنین بخش خصوصی کشور می‌باشد.

دکتر رهگذر همچنین خاطر نشان کرد: پژوهشگاه مواد و انرژی با سابقه بیش از 4 دهه فعالیت در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، فناوری‌های مرتبط با محیط زیست و بهره‌برداری از ساختمان سبز، نیروگاه‌های خورشیدی و دیگر سامانه‌های تجدیدپذیر از جایگاه ویژه‌ای در حوزه مدیریت سبز برخوردار است که لازم است با تلاش و همت همگانی این جایگاه حفظ و ارتقا یابد.

گفتنی است، علاقمندان می‌توانند جهت بازدید از اقدامات و توانمند‌های پژوهشگاه و دیگر موسسات آموزش عالی در حوزه مدیریت سبز از 20 تا 23 مهرماه جاری ساعت 9 صبح تا 17 عصر به محل سازمان برنامه و بودجه کشور مراجعه نمایند.