دستگاه نظارت و اعلام حریق با استفاده از انرژي خورشیدی توسط محققان پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شد
براي نخستين بار در كشور دستگاه نظارت و اعلام حریق خورشیدی به منظور جلوگیری از آتش سوزی های وسیع، ساخته شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر نیما نادری عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی با بیان اینکه این دستاورد حاصل ۶ ماه تلاش تیمی از دانشجویان و محققان پژوهشگاه است، افزود: در این دستگاه به وسیله ادوات دقیق و حساس و با کارایی بالا، آشکار سازی حریق با سرعت بسیار بالا و به روش اپتيكي امکان پذیر میشود، به طوری که می تواند در همان ثانیههای ابتدایی و با صرف هزینههای جزئی از آتش سوزیهای وسیع جلوگیری کند.
وی گفت: نصب و راه اندازی این فناوری نیازی به برق ندارد و این دستگاه با استفاده از انرژی خورشیدی جهت شناسایی و تعقیب شعله آتش میتواند به منظور اطفاء به موقع حریق در جنگلها و مراتع مورد استفاده قرار بگیرد.
دکتر نادری با بیان اینکه این دستگاه به وسیله سنسورهای تعبیه شده میتواند به محض مشاهده شعله آتش فرمان راه اندازی آلارم و فعال سازی دوربین مدار بسته را صادر کند و با جابجا شدن شعله مکان آن را تعقیب نماید، افزود: ناحیه آشکار سازی حسگر موجود در این دستگاه طوری انتخاب شده است که توانایی تشخیص سریع شعله را از ساير منابع نوري دارد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی به استفاده از فناوری نیمه هادیها در سیستم حسگری دستگاه اشاره کرد و گفت: این دستگاه میتواند محرك هاي مختلف را بر حسب نیاز شناسایی کند، به طور مثال در احتراقهای ناشی از گازهای مختلف که سبب انتشار نور با طول موج متفاوتي میشود بسیار کاربردی است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده از این دستگاه در مراتع و جنگلها که به برق شهری متصل نیستند میتواند بسیار کاربردی باشد و از راه دور آتش سوزی را گزارش نماید و در نتیجه باعث جلوگیری از حریقهای سنگین که در چند سال اخیر بسیاری از جنگلهای را از بین برده است، گردد.