بهمنظور بررسی راهکارهای ارتقای فعالیتهای پژوهشی و فناوری؛
جلسه هیاترئیسه پژوهشگاه مواد و انرژی با قائممقام معاون پژوهش و فناوری وزارت عتف در امور فناوری برگزار شد
جلسه بررسی راهکارهای ارتقای فعالیتهای پژوهشی و فناوری و ارائه برنامههای پژوهشگاه مواد و انرژی با حضور دکتر مهدی کشمیری قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری و هیاترئیسه پژوهشگاه مواد و انرژی؛ دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه، دکتر علی زمانیان معاون اداری، مالی و پشتیبانی، دکتر حسین قدمیان معاون فناوری، دکتر سعید حصارکی معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی، دکتر علیرضا کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست و همچنین دکتر سعید رهگذر مدیر مرکز رشد این پژوهشگاه در محل وزارتخانه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در ابتدای این جلسه دکتر خاوندی ضمن معرفی افراد حاضر از سوی پژوهشگاه، به معرفی اجمالی امکانات، تجهیزات، پژوهشکدهها، حوزههای فعالیت و تعداد اعضای هیاتعلمی پژوهشگاه مواد و انرژی پرداخت.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی همچنین به برنامه عملیاتی این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: ما با همکاری اعضای هیاتعلمی به بازنگری و رصد برنامه عملیاتی پرداختیم و بهطور هدفمند و با برنامه، تمرکز اصلی را بر دو محور پژوهش و فناوری گذاشتیم.
دکتر خاوندی افزود: در حوزه پژوهش و فناوری نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی داشتهایم بهویژه در بحث انعقاد قراردادهای صنعتی و فروش دانش فنی، و امیدواریم در سال جاری با توجه به رهنمونهای جنابعالی بتوانیم شاهد موفقیت خوبی برای پژوهشگاه باشیم .
وی با اشاره به سیاستهای وزارت عتف در حوزه آموزش، اظهار داشت: در پژوهشگاه دانشجو بهعنوان همکار پژوهشی در نظر گرفته میشود و در راستای سیاست وزارت عتف، پژوهشگاه اقدام به اخذ دانشجویان مشترک با دانشگاههای دیگر مانند دانشگاه علم و صنعت نموده است و در این ارتباط با دانشگاههای دیگر نیز در حال مذاکره و برنامهریزی هستیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه پژوهشگاهها و همچنین پژهشگاه مواد و انرژی باید نقش پررنگتری در وزارت علوم داشته باشند، تاکید کرد: پژوهشگاهها سرمایه بسیار عظیمی برای کشور هستند و دانش و تجربیات انباشته در پژوهشگاهی همچون پژوهشگاه مواد و انرژی با سابقهای بیش از 40 سال میتواند مورد استفاده کشور قرار گیرد.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی ضمن اعلام آمادگی برای انجام پروژههای کلان ملی، گفت: این پژوهشگاه با توجه به توان و پتانسیل خود در حوزههای مختلف، آمادگی خود را جهت انجام پروژه کلان در ماموریتهای محوله به این پژوهشگاه اعلام مینماید.
دکتر قدمیان معاون فناوری پژوهشگاه نیز در ادامه اظهار داشت: پژوهشگاه در شاخصهای ارزیابی وزارت علوم، در بین پژوهشگاهها در بحث تعداد قراردادها، رتبه اول و در بحث سرانه رتبه دوم را کسب کرد و در بین کلیه مجموعه دانشگاهها و پژوهشگاها نیز در رتبههای اول تا دهم شاخصها قرار دارد.
وی با اشاره به انجام اموری همچون ارتقای سطح فناوریها و جذب سرمایه از طریق تولید و فروش دانش فنی در پژوهشگاه، توضیح داد: در سال گذشته و در بازنگری برنامه عملیاتی، سه بحث تولید و فروش دانش فنی، بحث نوآوری و بحث ارتباط با صنعت را در برنامه خود داشتیم.
معاون فناوری پژوهشگاه در ادامه، جزئیات برنامه عملیاتی در سال 1399 و دستاوردهای شاخص پژوهشگاه در سال 1398 را تشریح نمود.
همچنین دکتر رهگذر مدیر مرکز رشد پژوهشگاه با معرفی این مرکز، به ارائه فعالیتها و تدوین برنامه های آن پرداخت و گفت: اعضای هیاتعلمی در شرکتهای ما در مرکز رشد فعالیت دارند و درصدد هستیم با برنامهریزی های لازم در سال 99 ، این مشارکت را افزایش دهیم.
وی افزود: نخستین رویداد کارافرینی دانشجویی را در سال گذشته برگزار کردیم و دوره جدید را در سال جاری با همکاری بنیاد علمی نخبگان استان البرز و فراتر از پژوهشگاه برگزار خواهیم کرد.
دکتر رهگذر اظهار داشت: برای اعضای هیات علمی یک بسته حمایتی مالی از واحدهای فناور که اعضای هیات علمی در آن مشارکت دارند را تدوین کردیم و امیدواریم این کار قسمتی از فعالیتهای پژوهشی اعضای هیاتعلمی را به سمت شرکتهای دانش بنیان و کارآفرینی سوق دهد.
وی خاطرنشان کرد: ما برای استقرار واحدها و فعالیت آنان از هر فضای کارگاهی و آزمایشگاهی در مجموعه پژوهشگاه، استفاده کردیم .
در ادامه دکتر زمانیان معاون اداری، مالی و پشتیبانی پژوهشگاه اظهار داشت: تامین منابع مالی برای پژوهش و فناوری مساله مهمی هست و ما در پژوهشگاه یک بازنگری در کل فرایندها داشتیم و با صرفهجویی در هزینههای اداری و پشتیبانی، بودجه مورد نیاز برای حوزه پژوهش و فناوری را تامین نمودیم.
وی با بیان بحث ماموریتگرا بودن فعالیتهای پژوهشگاه، اعلام کرد: یکی از این موضوعات، فعالیت در حوزه چاپ سه بعدی است که میتوانیم در زمینه کاربردها در حوزه تخصصی چاپ زیستی و همچنین ساختمان، فعالیت های قابل توجهی انجام دهیم.
در ادامه این جلسه دکتر کشمیری پس از شنیدن برنامههای پژوهشگاه اظهار داشت: ما باید بهطور جدی تلاش کنیم تا تصویری که از پژوهشگاهها وجود دارد را عوض کنیم.
وی بر ایجاد ارتباط پژوهشگاهها با دانشگاهها از طریق اعضای هیاتعلمی و دانشجوهای مشترک تاکید کرد و گفت: با این ارتباط میتوانیم به اهدافی که میخواهیم میرسیم .
قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری خاطرنشان کرد: در حوزه زیست بومفناوری، ورود دیگر دستگاهها و شرکتها به فضای فکری پژوهش و اعضای هیات علمی ضروری است تا دیگران نیز محتوی و شاکله پژوهشگاه را از نزدیک ببینند.
وی همچنین به استفاده از ظرفیتهای صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه پژوهش و فناوری و استفاده از گرنت فناوری اشاره کرد و درخصوص آن توضیحاتی را ارائه کرد.
دکتر کشمیری در پایان سخنان خود گفت: شما در پژوهشگاه مواد و انرژی سرمایه بسیار ارزشمندی دارید و میتوانید برای خدمت رسانی به کشور کارهای زیادی انجام دهید.