دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۹ | Monday 25 May 2020

30.2.99 1با حضور وزیرعلوم برگزار شد؛

دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و همچنین دکتر نیما نادری سرپرست امور بین الملل این پژوهشگاه در نشست مجازی معاونان و مدیران روابط بین‌الملل دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و فناوری کشور که با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سفرای کشورهای اتریش، آفریقای جنوبی و قزاقستان و تعدادی از رؤسای دانشگاه‌ها در محل وزارت علوم برگزار شد، شرکت کردند.

به گزارش پژوهشگاه مواد و انرژی به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست دکتر غلامی با تاکید بر لزوم همفکری و هم‌افزایی خانواده آموزش‌عالی کشور در راستای توسعه همکاری های علمی- بین‌المللی اظهار داشت: باید در دوران پساکرونا از تجربه مناسب آموزش‌های مجازی در روابط علمی بین‌المللی و آموزش دانشجویان خارجی نیز استفاده کنیم.

وی با اشاره به فعالیت چشمگیر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در زمینه رشد و توسعه روابط علمی بین‌المللی در چند سال گذشته، گفت: توجه به توسعه ارتباطات علمی و بین‌المللی، یکی از راهبردهای اصلی وزارت علوم بوده و پیشرفت‌های حاصل شده در این زمینه، مرهون تلاش مدیران و مسئولان دانشگاهی و به‌ویژه مدیران روابط بین‌الملل مراکز آموزش عالی بوده است.

وزیر علوم با بیان اینکه در این دوران شیوع ویروس کرونا که همه کشورهای جهان را درگیر کرده است، تنها کشورهایی می‌توانند در این زمینه موفق‌تر عمل کنند که برنامه‌ریزی مناسب‌تری داشته باشند، افزود: ما در حوزه آموزش مجازی با اینکه آمادگی قبلی کاملی هم نداشتیم، ولی با برنامه‌ریزی و حرکتی مناسب از سیستم آموزش‌های حضوری به طرف آموزش‌های غیرحضوری و استفاده از شبکه‌های مجازی تغییر مسیر دادیم و اکثر دانشگاه‌ها در این زمینه توفیقات چشمگیری داشتند.

دکتر غلامی با تاکید براهمیت گسترش روابط علمی بین‌المللی گفت: روابط و همکاری‌های علمی و بین‌المللی باید به شکل‌ها و روش‌های جدیدی اعمال شوند و در ارتباطات و انجام پروژه‌های مشترک بین‌المللی نباید هیچ وقفه‌ای ایجاد شود، به خصوص ارتباطات اساتید دانشگاه‌های داخلی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور باید به بهترین نحو ممکن ادامه یابد.

دکتر غلامی با بیان اینکه تجربه حاصل از تغییر ماهیت آموزش در دانشگاه‌ها به صورت غیرحضوری و مجازی، در دوران پساکرونا هم با یک بازنگری منطقی باید مورد استفاده قرار گیرد، اظهار داشت: در شرایط کنونی درخصوص توسعه روابط علمی بین‌المللی به یک هم‌افزایی و همفکری در حوزه آموزش عالی نیاز داریم. البته در این زمینه وزارت بهداشت و سایر نهادها هم فعالیت می‌کنند که همه باید با هم هماهنگ باشیم و با یک رویکرد منطبق با تجربیات به دست آمده در دوران کرونا، برای آینده برنامه‌ریزی کنیم.

وزیر علوم با قدردانی از دانشگاه‌هایی که دانشجویان خارجی خود را در آموزش‌های مجازی پوشش داده‌اند، گفت: این کار بسیار خوبی است و نتایج فرهنگی مناسبی به همراه دارد و ما باید در آینده تلاش‌مان بر این باشد که آموزش‌های مجازی را در راستای توسعه ارتباطات علمی بین‌المللی افزایش دهیم.