پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | Thursday 13 August 2020

به‌منظور گسترش توانمندی‌ها و همکاری‌های مشترک بین المللی جهان اسلام برگزار شد؛

بازدید مسئولین شبكه پارك­هاي علم و فناوري كشورهاي اسلامي (INSTP)از پژوهشگاه مواد و انرژی

دکتر علی باستی رئیس شبكه پارك­هاي علم و فناوري كشورهاي اسلامي (INSTP) و رئیس پارک علم و فناوری گیلان و دکتر صابری دبیر اجرایی این شبکه به‌منظور افزایش توانمندی و تقویت موضع در سطح ملی و بین­‌المللی، در راستای نشست‌های مجازی با شبکه نانوفناوری جهان اسلام(INN) مستقر در پژوهشگاه مواد و انرژی، طی بازدید از ساختمان سبز، نمایشگاه دائمی دستاوردهای فناورانه، محل کارخانه نوآوری، آزمایشگاه‌ها، پایلوت‌ها و کارگاه‌ها، با مسئولین پژوهشگاه گفتگو کردند.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه، در نشستی که پس از بازدید مجموعه پژوهشگاه و با حضور دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه، معاونین اداری، مالی و پشتیبانی، فناوری و پژوهش و تحصیلات تکمیلی، مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست، سرپرست امور بین‌الملل، رئیس دبیرخانه دائمی شبکه نانو فناوری جهان اسلام و مدیر مرکز رشد پژوهشگاه برگزار شد، درخصوص نحوه همکاری‌ها و گسترش توانمندی‌های این مجموعه‌ها در پیشبرد اهداف شبکه‌ پارك­هاي علم و فناوري كشورهاي اسلامي (INSTP)، شبکه نانوفناوری جهان اسلام(INN) و همچنین شبکه آموزش مجازی جهان اسلام، گفتگو و تبادل نظر نمودند.

ارتباط شبکه دانشمندان جهان اسلام در حوزه نانو و شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری، فناوری‌های قابل ارائه به شرکت‌ها، تجهیزات و آزمون‌های شبکه نانو فناوری، دوره آموزشی تخصصی در حوزه نانوفناوری و کارگاه‌های اموزش مجازی، برگزاری کنفرانس‌های تخصصی مورد نیاز صنایع، شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی داخلی و خارجی، ارائه خدمات تخصصی، معرفی به مجموعه‌های خارجی و داخلی از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت امور خارجه از جمله محورهای این همکاری مشترک بود.

دکتر خاوندی در این نشست ضمن قدردانی از حضور بازدیدکنندگان در پژوهشگاه، اظهار داشت: توانمندی‌های این مجموعه‌ها می‌تواند پتانسیل و ظرفیت خوبی چه در داخل و چه در خارج کشور ایجاد کند و این فرصت مناسبی برای کمک‌های متقابل ما در حوزه علم و فناوری در جهان اسلام می باشد.

دکتر باستی نیز ضمن دعوت مسئولین پژوهشگاه مواد و انرژی برای بازدید از پارک علم و فناوری گیلان، گفت: با توجه به اینکه چند سالی است که پارک علم و فناوری گیلان در برگزاری هفته پژوهش و فناری کشور دخیل است، شاهد فعالیت‌ها و اقدامات خوب پژوهشگاه مواد و انرژی هستیم.

وی با اشاره به اقدام شبکه‌ پارك­هاي علم و فناوري كشورهاي اسلامي درخصوص آموزش دانشگاه‌ها و مجموعه‌های پژوهشی و فناوری کشور و راه اندازی دفاتر انتقال تکنولوژیTTO ، از برگزاری برنامه ای جهت توانمندسازی مدیران مراکز رشد و پارک های علم و فناوری برای کل کشورهای حاشیه دریای خزر خبر داد.

در ادامه دکتر صابری درخصوص موضوعاتی همچون تجاری‌سازی دستاوردهای نانو، تاسیس مراکز رشد تخصصی حوزه نانو، برگزاری دوره مجازی مراکز رشد و گسترش دفاتر توسعه فناوری توضیحاتی را ارائه داد.

در این نشست دکتر نادری سرپرست امور بین‌الملل پژوهشگاه با اشاره به تاریخچه و کلیاتی درمورد ساختار پژوهشگاه، درخصوص همکاری های علمی-بین المللی، دستاوردهای شاخص بین المللی، برگزاری کارگاه بین المللی نانو فناوری و انرژی‌های تجدیدپذیر، کسب رتبه سوم پژوهشگاه در پایگاه ISC، نقش اعضای هیات علمی پژوهشگاه در پیشبرد فعالیت‌های بین‌المللی، گذار از فعالیت‌های تبلیغاتی به فعالیت‌های پژوهشی و فناوری بین المللی، تبادل دانشجویان و تبیین روند فعالیت های بین‌المللی در مجموعه توضیح داد.

دکتر کاظم زاد رئیس دبیرخانه دائمی شبکه نانو فناوری جهان اسلام نیز در این نشست، رسالت‌ و مسئولیت‌ها، ماموریت‌ها و اهداف و نقش این شبکه در ایجاد بستر همکاری با دیگر نهادها را تشریح کرد.

همچنین دکتر قدمیان معاون فناوری پژوهشگاه با اشاره به اقدامات فناورانه این معاونت به مباحثی همچون استراتژی فناورانه پژوهشگاه، بحث زیست بوم نوآوری، فناوری و علمی پژوهشگاه، ارتباط با صنعت پژوهشگاه، بسته های تشویقی اعضای هیات علمی، تجهیز نمایشگاه دائمی دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه، بحث تجاری‌سازی و همچنین کارخانه نوآوری در پژوهشگاه پرداخت.

در ادامه دکتر رهگذر مدیر مرکز رشد پژوهشگاه به تعداد واحدهای فناور، وضعیت استقرار شرکت های پیش رشد، رشد و پسا رشد و همچنین فضاهای مورد استفاده این شرکت ها در پژوهشگاه اشاره کرد و درمورد زمینه فعالیت‌ واحدهای فناور، برنامه کاری آینده، مشارکت اعضای هیات علمی و ارائه خدمات تخصصی در زمینه مواد و انرژی توضیح داد.

1.5.99 2

1.5.99 1