جمعه ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ | Friday 16 April 2021

IMG 1571دکتر شهروز یوسفی استاد دانشگاه در کشور سوئد، متخصص در زمینه علم کامپیوتر، دارای یک استارت آپ در زمینه طراحی و اجرای سیستم های هوشمند در کشور سوئد و همچنین برنده دو جایزه نوآوری و دو پتنت ثبت شده می باشد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر شهروز یوسفی در این جلسه که با حضور دکتر سید محمد مهدی هادوی، اعضای هیات علمی و کارمندان و دانشجویان پژوهشگاه برگزار شد، در خصوص تامین هزینه های ثبت پتنت اظهار داشت: ایده محوری فعالیت این شرکت در زمینه نسل آینده موبایل ها و سیستم های هوشمند بوده و تمامی هزینه ها توسط دانشگاه KTH پرداخت شده است که با تعریف یک پروژه بلند مدت جهت رسیدن به محصول شرکت در سال 2014 به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه شاکله اصلی این شرکت تشکیل شده از استاد راهنمای من و خودم که به عنوان مدیر بخش فنی و یک مدیر عامل که به استخدام شرکت درآمده است، افزود: در ابتدای مسیر یک بودجه اولیه با عنوان soft fund از مرکز رشد دانشگاه KTH اخذ شد و با میزان پیشرفت پروژه و مرحله به مرحله بودجه لازم برای پیشرفت آزاد شد و حمایت های دفتری و تجهیزاتی نیز از ما بعمل آمد.

دکتر شهروز یوسفی ادامه داد: در کنار این امکانات مربی های بازاریابی برای کمک به تیم و تبدیل ایده به یک شرکت موفق در اختیار من قرار گرفت و شرکت به شتاب دهنده ها (accelerator) معرفی شد که یک امتیاز بسیار بزرگ برای توسعه فعالیت های شرکت، بازاریابی و جذب سرمایه می باشد.

وی گفت: توسط همین شتاب دهنده شرکت توانست از شرکت های فعال در حوزه بازی و فناوری مثل شرکت سامسونگ و HTC پروژه های پایلوتی را اخذ نماید.

این استاد دانشگاه در خصوص سیستم کاری شتاب دهنده ها در کشور سوئد توضیح داد: ایده ها از دانشگاه ها انتخاب می شوند و وارد شتاب دهنده ها می شوند، گردهمایی ها و جلسات هفتگی برگزار می شود تا علاوه بر هم افزایی شرکت ها با یکدیگر، میزان پیشرفت هر واحد توسط مربی کسب و کار سنجیده شود و بتوانند ایده را به یک شرکت موفق بین المللی تبدیل کنند.

دکتر یوسفی با اشاره به اینکه ایده ها از 8 بعد مورد بررسی قرار می گیرند، افزود: ایده ها از نظر خود ایده، تیم تشکیل شده حول این ایده، محصول نهایی، مدل کسب و کار انتخاب شده، توسعه بازار،توسعه مشتری، عملکرد و جذب سرمایه گذار بررسی می شوند.

وی اظهار داشت: هدف از فعالیت ها و راهنمایی های شتاب دهنده ها پیشرفت در این 8 بعد می باشد. شرکت ها بر اساس همین معیارها رده بندی می شوند و یک سیستم رقابتی بین شرکت های مستقر ایجاد می شود. گردهمایی ها هر سه ماه یک بار انجام می شود و مبنای سیستم، تعاملی است.

وی افزود: ایده ها به مرتبط ترین شرکت ها معرفی می شوند و یک شبکه بسیار قوی شکل می گیرد. در همین شرکت ها بهترین دانشجویان و دانشگاهیان جذب می شوند و پروژه های صنعتی نیز از دل همین شرکت ها تعریف می شود.

دکتر یوسفی در ادامه گفت: شتاب دهنده ها معمولاً امکانات لازم را در اختیار شرکت ها قرار می دهند و بین 1 تا 5 درصد سهام شرکت را در اختیار می گیرند. علاوه بر امکانات سرمایه گذاری های بسیار محدودی بر روی برخی از طرح ها انجام می شود.IMG 1561

وی ادامه داد: منابع مالی توسط سازمان سرمایه گذار تامین می شود و این منابع در عوض پیشرفت در پروژه رها سازی می شود و مدیریت این منابع مالی در اختیار سازمان سرمایه گذار است.

گفتنی است، در انتهای جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و دکتر هادوی و تعدادی از دانشجویان به بحث و تبادل نظر با دکتر یوسفی پرداختند.