کارگاه تجاری سازی فناوری با سخنرانی دکتر رحیمی پور در سالن شهید عضدی پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، این کارگاه با موضوع معرفی تجاری سازی و رویکردهای پژوهشگاه در این خصوص و معرفی مرکز رشد و با هدف ترغیب اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارشناسان جهت انجام فعالیت های با قابلیت تجاری سازی برگزار شد.
در این سخنرانی ابتدا به سیاست های کلی علم و فن آوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری و همچنین سخنان رییس جمهور دراجلاس رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی در خصوص لزوم تربیت کارآفرین و نه کارجو، اشاره شد.
دکتر رحیمی پور در این سخنرانی به تعریف تجاری سازی و اهدافآن پرداخت واز تولید ایده، ارزشیابی ایده تولید شده، توسعه ایده و بررسی کاربردی کردن آن، تحلیل تجاری کالا،تست BETA و بازارسنجی، جنبه های فنی و اجرایی و تجاری شدن به عنوان مراحل تجاری سازی یافته های پژوهشی یاد کرد.
وی پیچیدگی و چند تخصصی بودن، وارداتی بودن، شکاف بین انگیزه های دانشگاهی و انگیزه های تجاری سازی، کمبود زیرساخت های لازم برای تبدیل پژوهش ها به دانش فنی قابل بازاریابی و فروش، تعیین اولویت های نیازهای کوتاه مدت به جای بلند مدت جهت انجام پروژه های پژوهشی را از موانع توسعه فناوری و تجاری سازی دانست.
دکتر رحیمی پور همچنین در خصوص راهکارهای تجاری سازی یافته های پژوهشی به مواردی همچون انتخاب ایده های پژوهشی مناسب، تقویت و توسعه بخش طراحی – مهندسی به منظور افزایش مقیاس تولید، ایجاد واحد مستقل به منظور سامان دهی و گسترش ثبت اختراعات، تقویت و توسعه بخش بازاریابی و فروش، برگزاری کارگاه های آموزشی برای آشنایی دانشگاهیان با فرایند تجاری سازی، تخصیص بودجه و تامین اعتبار، عزم راسخ مدیران و تصمیم گیران مراکز علمی- پژوهشی و صنعتی و محققیناشاره کرد.
در این سخنرانی، سیاست ها و راهبردهای تجاری سازی پژوهشگاه، واحد تجاری سازی پژوهشگاه، مرکز رشد و اهداف آنها به حضار معرفی شد.
در پایان جلسه ضمن پرسش و پاسخ بین دانشجویان و ریاست واحد تجاری سازی و مرکز رشد و تاکید بر تعامل با شرکت های بازاریابی تخصصی، پیشنهاد شد تا نسبت به دعوت از کارآفرین مرتبط با حوزه تخصصی مواد و انرژی که مراحل تجاری سازی و رشد را طی کرده باشد، اقدام شود.