يكشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ | Sunday 29 March 2020

Previous Next

در نخستین همایش آموزش و پژوهش در صنعت در مرکز خدمات فناوری شهرک­های صنعتی اشتهارد، دفترنمایندگی ارتباط با صنعت پژوهشگاه مواد و انرژی با حضور دکتر ایرج موفق رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت البرز، دکترسیدمحمدمهدی هادوی رئیس پژوهشگاه مواد وانرژی، مهندس اینانلو فرماندار اشتهارد و مهندس رضایی مدیر عامل شرکت شهرک­های صنعتی استان البرز افتتاح شد.

به گزارش روابط­عمومی پژوهشگاه،دکتر هادوی در این همایش ضمن تبریک میلاد با سعادت امام حسن عسگری(ع) اظهارداشت: این پژوهشگاه تفاهم­نامه ای با سازمان صنعت، معدن وتجارت استان البرز منعقد کرده است تا با حضور فعال در صنعت بتواند به مسایل و مشکلات صنعتی کمک کند.

وی افزود: ما با گشایش دفتر نمایندگی خود در این شهرک آمادگی خود را برای حضور در صنعت اعلام کردیم و اساتید،پژوهشگران ودانشجویان ما می توانند با حضور و مشاوره خود به صنعت کمک کنند.

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی خاطر نشان کرد: این دفتر محل حضور صنعت در این پژوهشگاه و تعامل صنعت وپژوهشگاه است.

وی گفت: ارائه خدمات فنی و مهندسی به صنایع مستقر در شهرک جهت بهینه­سازی فرآیندهای تولید در کارخانجات، صرفه جوئی در مصرف انرژی، افزایش بهره­وری، تولید محصولات جدید و به روز رسانی فناوری­های تولید و اتوماسیون خطوط تولید و همچنین بررسی مشکلات زیست محیطی صنایع مستقر در شهرک صنعتی شامل آلاینده­های آب و هوا و ایجاد و بهبود سامانه­های تصفیه فاضلاب کارخانجات و شهرک­های صنعتی و کاهش آلایندگی واحدهای تولیدی تا حد مجاز، از جمله فعالیت­هایی است که در این دفتر انجام خواهد شد.

دکترهادوی افزود:همچنین برگزاری کنفرانس و همایش­های مشترک آموزشی و پژوهشی به منظور افزایش و به روز رسانی دانش و تخصص مدیران و مسئولین بخش های مختلف صنعتی و ارائه خدمات آزمایشگاهی به صنایع مختلف با ایجاد نمایندگی دفتر پذیرش آنالیز برای حدود 200 ردیف آزمون و خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی شامل ( ثبت درخواست، تحویل نمونه، ارائه نتیجه و انجام امور مالی) از دیگر اقدامات آن دفتر خواهد بود.

وی در ادامه اظهار داشت: مهمترین مشکل صنعت این است که توان تعریف مسئله را ندارد که با این حضور مشترک، مسئله را تعریف خواهیم کرد.

دکترهادوی گفت: تحقیقاتی که در کشور صورت می گیرد، هدفمندی قابل قبولی ندارد و از طرف دیگر در صنعت کیفیت محصولات نیز وضعیت قابل قبولی ندارد که با این همکاری می توانیم کیفیت را ارتقاء بخشیم تا پروژه­ها هدفمند شوند.

رئیس پژوهشگاه مواد وانرژی با اشاره به اینکه این پژوهشگاه دارای بهترین آزمایشگاه­هاست، تصریح کرد: با حضور کارشناسان و اساتید پژوهشگاه مواد و انرژی هم هدفمندی تحقیقات عملیاتی خواهد شد و هم با تعریف صحیح پروژه­های صنعتی در ارتقاء کیفیت محصولات اقدام خواهد شد.

دکترهادوی در ادامه سخنان خود به نقش پژوهشگاه مواد و انرژی در کشور و ارتباط آن با صنعت و دانشگاه اشاره کرد و افزود: تمام مراکزعلمی، تحقیقاتی، صنعتی و تولیدی کشور باید در کنار یکدیگر قرار گیرند و مکمل هم باشند تا کشور در عرصه تولید و نوآوری به شکوفایی برسد.

وی با معرفی این پژوهشگاه، خاطرنشان کرد: پژوهشگاه مواد و انرژی یکی از پژوهشگاه های مستقل و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که از چهار پژوهشکده سرامیک، نیمه هادی­ها، انرژی و پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته تشکیل شده است.

گفتنی است، این پژوهشگاه در 12 گروه تخصصی به فعالیت­های تحقیقاتی در زمینه­های مرتبط با مواد و انرژی می پردازد و هم اکنون با توجه به اهداف برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، همکاری گسترده ای با دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، صنایع، موسسات اجرایی بخش دولتی و بخش خصوصی برقرار کرده است.

در ادامه مراسم، دکتر ایرج موفق رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت البرز نیز گفت: ما با پژوهشگاه مواد وانرژی تفاهم­نامه و قراردادهایی برای همکاری داشتیم که این موضوع از افتخارات ما می باشد.

وی افزود: گشایش دفتر نمایندگی ارتباط با صنعت پژوهشگاه مواد وانرژی در شهرک صنعتی اشتهارد، می تواند برای صنعتگران پل ارتباطی با پژوهشگاه باشد و تعامل خوبی ایجاد کند .

دکترموفق اظهار داشت: با افتتاح این دفتر می توان از دستاوردها و دانش فنی اساتید و پژوهشگران پژوهشگاه مواد وانرژی در جهت حل مشکلات صنعت بهره برد.

وی ادامه داد: ما با کمک پژوهشگاه مواد و انرژی می توانیم مشکلاتی را که به بحث های فنی برمیگردد را شناسایی و رفع کنیم.

دکتر موفق گفت: ما در سازمان صنعت، معدن و تجارت به دنبال ایجاد تعاملی مابین بخش های صنعتی،تولیدی دانشگاهی وپژوهشگاهی استان هستیم تا بتوانیم با ارتباط برقرار کردن با آنها و با هم افزایی که وجود دارد شرایط  را به گونه ای دنبال کنیم که فعالیت­های خود را هدفمند و کیفیت محصولات تولیدی و فرایند تولید را بالا ببریم وعملیاتی کنیم.

در این مراسم همچنین از سه واحد برگزیده صنعتی روغن موتور دماوند، صنعت غذایی کوروش و لابراتوارهای گیاهی طبیعت زنده (سینره) با اهدای لوحی از سوی مهندس سید حمید طهایی استاندار البرز تقدیر شد.