جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۸ | Friday 21 February 2020

دوره آشنايي با عدم قطعيت در آناليز نانو مواد، توسط  كارگروه تخصصي استاندارد و كاليبراسيون شبكه آزمايشگاهي  فناوري هاي راهبردي در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، استفاده از محاسبه عدم قطعيت به ‌عنوان مشخصه ‌اي مهم در انجام آزمون ‌هاي آزمايشگاهي، از اهداف اصلي اين دوره است كه مهندس روح الله كاشانكي از كارشناسان پژوهشگاه مواد و انرژي، آموزش اين دوره را به عهده داشت.

بر اساس این گزارش، محاسبه عدم قطعيت به عنوان يكي از نيازهاي اساسي بسياري از آزمايشگاه ‌ها مطرح است، اطلاع از عدم قطعيت اندازه‌ گيري در آزمون‌ ها و نتايج كاليبراسيون براي آزمايشگاه‌ ها، مشتريان و تمام مراكز دانشگاهي و ساير ذينفعاني كه از اين نتايج براي مقاصد مقايسه ‌اي استفاده مي ‌كنند، امري ضروري است؛ ضمن آن كه محاسبه عدم قطعيت، معيار مهمي براي نمايش كيفيت نتايج به حساب مي ‌آيد و عدم محاسبه آن، عملا اعتبار اندازه ‌گيري را با خدشه مواجه مي‌ سازد.

گفتنی است، در اين كارگاه 8 ساعته، مباحثي در رابطه با؛ مقدمه اي از آمار در آناليز شيميايي، انواع روش ­هاي تخمين عدم قطعيت، عدم قطعيت در مراحل پيش از آناليز دستگاهي و گزارش عدم قطعيت در نتايج آناليز مطرح شد.