يكشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | Sunday 18 August 2019

سیزدهمين سمينار سالانه الكتروشيمي ایران در پژوهشگاه مواد و انرژی آغاز به کار کرد

1.9.96 1سمينار الكتروشيمي امسال که با مشارکت انجمن الكتروشيمي ايران و پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شده است، با حضور پیشکسوتان، پژوهشگران و اساتید این حوزه در سالن شهید بیات موحد این پژوهشگاه آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر محمدتقی صالحی رییس پژوهشگاه مواد و انرژی و رئیس این سمینار ضمن خوش آمد گویی به شرکت کنندگان و مهمانان، از همکاران خود در برگزاری سمینار قدردانی کرد و اظهار داشت: امیداوریم بتوانیم برداشت مفیدی از این سمینار داشته باشیم.

وی ضمن اشاره به تاریخچه تاسیس این پژوهشگاه، به معرفی معاونت ها و پژوهشکده های پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه مواد و انرژی که در سال 1353 در زیرمجموعه دانشگاه صنعتی شریف تاسیس و در سال 1372 مسقل و به نام "پژوهشگاه مواد و انرژی" فعالیت خود را ادامه داد.

وی در ادامه به معرفی اجمالی پژوهشکده ها و معاونت های پژوهشاه پرداخت و با بیان اینکه تا کنون حدود 600 پروژه کوچک و بزرگ در این پژوهشگاه انجام شده است، گفت: مرکز رشد پژوهشگاه بصورت فعال دارای 26 شرکت فناور است که در صدد هستیم آن را به 50 شرکت برسانیم تا با بهره گیری از یافته های این پژوهش ها در راستای ماموریت خود برای رفع نیازهای مردم و جامعه تاثیرگذار باشیم.

رئیس سیزدهمین سمینار الکتروشیمی در بخش دیگر سخنان خود گفت: این سمینار در حالی برگزار می شود که حوزه های مختلف الکتروشیمی در صنایع، کاربردهای زیادی پیدا کرده؛ در حوزه انرژی به ویژه انرژی های نو، پیل های سوختی و باتری های لیتیومی که در صنایع خودرو سازی و دریایی به طور وسیع مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: با توجه به قانون منع تردد وسیله نقلیه دیزلی، یک ماموریت خاصی برای این کنفرانس الکتروشیمی تعریف می شود که بتواند از این فرصت استفاده کند؛ فرصتی که تا 2030 اعلام کردند که تردد آن وسایل نقلیه توقف پیدا خواهد کرد و از سوی دیگر کشور چین اعلام کرده است که در صورت رقابت از خودروهای بنزینی و دیزلی وارداتی خود به کشورمان جلوگیری می کند.

دکتر صالحی خاطرنشان کرد: دانش الکتروشیمی یکی از مهمترین کاربردهای خود را  می تواند در حوزه باتری داشته باشد تا سرمایه گذاری کلانی جذب کند و در شرکت هایی که در زمینه باتری فعال هستند و کار می کنند، گردش مالی خوبی را فعال کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ما دانشگاه ها و پژوهشگاه ها دوره های نسل سوم و چهارم هستیم می بایست پژوهش را به ایجاد فناوری هدایت کنیم و بتوانیم آن را تبدیل به ثروت کنیم.

دکتر صالحی افزود: پیل های سوختی که به عنوان ابزار تولید انرژی پاک مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند در صنایع دریایی و فضایی هم مورد استفاده قرار بگیرد.

وی گفت: همچنین می توان به حوزه سنسورها شامل سنسورهای گازی، آبی و بایو اشاره کرد؛ حوزه ای که در کنترل و اتوماسیون خط تولید مسایل زیست محیطی، سلامت و بهداشت نقش مهمی ایفا کند.

رئیس سیزدهمین سمینار الکتروشیمی ایران در پایان اظهار داشت: حوزه الکتروشیمی فرصت های بسیار زیادی دارد به خصوص در محیط زیست  و آینده صنعت که امیدوارم در این دو روز سمینار، برنامه ریزی برای زیرساخت و تبادل نظر علمی صورت بگیرد و کشور از نتایج آن بهره مند شود.