برگزیده شدن دو ایده پژوهشگاه مواد و انرژی در نخستین رویداد الگوها و راهکارهای نوین در همکاری دانشگاهها با جامعه و صنعت
دو ایده پژوهشگاه مواد و انرژی تحت عنوان " ایجاد مراکز نوآوری مشترک با صنایع در حوزههای مواد و انرژی" و " حمایت پژوهشگاه مواد و انرژی از تولید محصول اولیه مورد نیاز در صنعت" در اولین رویداد الگوها و راهکارهای نوین در همکاری دانشگاهها با جامعه و صنعت که به همت دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همزمان با هفته پژوهش و فناوری و فن بازار امسال (1398) برگزار شد، انتخاب و به عنوان ایده برگزیده معرفی شدند.
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه، دکتر محمدرضا دادفر مسئول گروه تجاریسازی پژوهشگاه و طراح ایده ایجاد مراکز نوآوری مشترک با صنایع در حوزه های مواد و انرژی، با بیان این خبر گفت: از آنجایی که ایدههای گذشته دیگر کارایی لازم در بعضی از زمینهها را نداشته و نیز با افزایش تعداد افراد تحصیل کرده، فکر ایجاد مراکز نوآوری در بین محیط های آکادمیک و صنعتی شکل گرفته است.
وی افزود: مراکز نوآوری با هدف حمایت از افراد مستعد و خلاق از طریق ایجاد بسترهای حمایتی مناسب، زمینه پرورش ایدههای نو و کاربری را بهعنوان نخستین گام چرخه، فراهم می آورند.
مسئول گروه تجاریسازی پژوهشگاه اظهار داشت: پژوهشگاه مواد و انرژی در نظر دارد با همکاری شرکتهای بزرگ و هلدینگها، مراکز نوآوری مشترک، تاسیس و واحدهای تحقیق و توسعه آنها را در پژوهشگاه مستقر نماید تا بتواند از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی پژوهشگاه در راستای توسعه فناوریهای جدید و همچنین از ظرفیتهای تحقیقاتی و فناورانه پژوهشگاه در راستای نیازهای صنعت، بهره ببرد.
دکتر دادفر ضمن قدردانی از حمایتهای معاونت فناوری پژوهشگاه، افزود: این ایده با همکاری دکتر حسین قدمیان معاون فناوری، دکتر سعید رهگذر سرپرست مرکز رشد و دکتر محمد فرویزی مدیر ارتباط با صنعت پژوهشگاه، انجام گرفته است و مطابق با برنامه طرح تاسیس مرکز و کارخانه نوآوری، مد نظر است 3200 متر مربع فضای کارگاهی و 500 متر مربع فضای دفتری ایجاد شود که ظرفیت استقرار 40 تیم جدید را دارد.
در ادامه دکتر محمد فرویزی مدیر ارتباط با صنعت پژوهشگاه و برگزیده ایده حمایت پژوهشگاه مواد و انرژی از تولید محصول اولیه مورد نیاز در صنعت، گفت: با توجه به تغییر شرایط اقتصادی جامعه و صنعت کشور، علاقه و توان صنعت به سرمایهگذاری در زمینه پروژه هایی با ماهیت تحقیق و توسعه به دلیل ریسک بالا، کاهش یافته است.
وی افزود: طبق بررسیهای انجام شده توسط تیم ارتباط با صنعت پژوهشگاه، وجود یک محصول اولیه با خواص مد نظر باعث جلب حمایت کارفرما شده و احتمال عقد قراردادهای فناوری در این شرایط افزایش چشمگیری مییابد.
مدیر ارتباط با صنعت پژوهشگاه با اشاره به اینکه این ایده برای نخستین بار مطرح شده است، گفت: تاکنون سابقه ای در رابطه با حمایت از ساخت محصول اولیه در سایر مراکز زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشاهده نشده است و با اجرایی شدن این طرح در پژوهشگاه مواد و انرژی، محصولاتی با ارزش افزوده صنعتی بالا نظیر اینورتور سه فاز توسعه پیدا کرده است که اکنون در مرحله فروش محصول قرار دارند.
گفتنی است، این رویداد با هدف شناسایی و تقدیر از طرحها و الگوهای نوین در توسعه و تسهیل ارتباط دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مؤسسات پژوهشی با جامعه و صنعت برگزار شد و از 120 طرح ارسالی از سراسر دانشگاهها، صنایع و پژوهشگاههای کشور به دبیرخانه دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، 12 طرح به عنوان طرح برگزیده انتخاب و در کتاب ایده های برگزیده این رویداد به چاپ رسیده است.