شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ | Saturday 27 February 2021

امضای تفاهم نامه همکاری بین شبکه نانو فناوری جهان اسلام، شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام و شبکه پارکهای علم و فناوری جهان اسلام

نشست تفاهم نامه همکاری سه جانبه مابین شبکه نانو فناوری جهان اسلام و شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام و شبکه پارکهای علم و فناوری جهان اسلام با شرکت پروفسور محمد اقبال چودری دبیرکل کامستک و نماینده رئیس دانشگاه علامه اقبال پاکستان  به صورت مجازی و با حضور دکتر  علیرضا خاوندی رئیس شبکه نانو فناوری جهان اسلام و رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر کریم نجفی برزگر دبیر کل دانشگاه های مجازی جهان اسلام و دکتر علی باستی دبیرکل شبکه پارک‎های علم و فناوری جهان اسلام، دکتر زمانیان معاون اداری، مالی و پشتیبانی پژوهشگاه، دکتر کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست پژوهشگاه، دکتر کاظم زاد سرپرست دبیرخانه شبکه نانو فناوری جهان اسلام و همچنین نماینده قائم مقام امور بین الملل وزارت عتف و نماینده سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در محل سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، این تفاهم نامه میان سه نهاد بین المللی، ذیل مجموعه کمیته دائمی همکاری های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی و به منظور افزایش همکاری ها در بخش علمی، آموزشی، پژوهشی فناوری و اجرایی منعقد گردید.

هدف از این تفاهم نامه تبادل اطلاعات در ارتباط با ظرفیت‌های کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در حوزه‌ فعالیت این سه شبکه؛ تقویت ارتباط با کمیته دائمی همکاری های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی، برگزاری دوره های آموزشی، کارگاه ها،  پروژه ها، کنفرانس ها و نمایشگاه های بین المللی مشترک، تقویت ارتباط با نهاد‌های حاکمیتی داخلی و نهاد های بین المللی با استفاده از ظرفیت سه شبکه، ایجاد کمیته اجرایی مشترک، انتقال بانک اطلاعاتی اعضای سه شبکه به یکدیگر و تجاری سازی دانش و محصولات دانش بنیان می‌باشد.

در ابتدای این نشست کریم نجفی برزگر دبیر‌کل دانشگاه های مجازی جهان اسلام ضمن ابراز خوشحالی از امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه اظهار داشت: این نشست در جهت هم افزایی فعالیت های علمی و بین المللی ترتیب داده شده است؛ شبکه نانو فناوری جهان اسلام  از شبکه های بسیار مهم برای کشورهای اسلامی است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارد؛ «کامستک» به عنوان یک مرکز مهم علمی و فناوری را میزبانی کند؛ شبکه دانشگاه مجازی جهان اسلام هم میزبانی این شبکه را برعهده دارد.

دبیر‌کل دانشگاه های مجازی جهان اسلام اذعان داشت: این سازمان با هدف رشد زیر ساخت‌های علمی کشور‌های اسلامی 13 شبکه در جهان تاسیس کرده که مهم ترین آن، شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام بوده و میزبانی آن متعلق به کشور ایران است.

دکتر برزگر تصریح کرد: امیدواریم که بتوانیم با همکاری این سه شبکه هم افزاییمان را گسترش دهیم و ارتباطاتمان را فعال کنیم؛ این هم افزایی برای رشد جهان اسلام و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام بسیار مهم و  اقدام موثری  است؛ برای کامستک نیز بسیار مهم است که سه شبکه در جمهوری اسلامی ایران فعال باشد.

وی ادامه داد: خوشحالیم که نگاه هایی از بیرون کشور به جمهوری اسلامی ایران است که ببینند مجموعه های ما با یکدیگر هماهنگ هستند و در صدد هستیم تا یک دبیرخانه مشترک دانشگاهی برقرار کنیم.

وی خاطر نشان کرد: نگاه ما تقویت جهان اسلام است تا با بهره برداری از ظرفیت هوشمند جهان اسلام به نوعی بتوانیم در شکل گیری تمدن نوین اسلامی سهم ویژه ای داشته باشیم و به کامستک نشان دهیم که سه شبکه نانو فناوری جهان اسلام و شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام  و شبکه پارکهای علم و فناوری جهان اسلام به نحو احسن فعالیت های خود را انجام می‌دهند.

در ادامه پروفسور محمد اقبال چودری دبیرکل کامستک و نماینده رئیس دانشگاه علامه اقبال پاکستان به صورت مجازی در این نشست حضور یافته و به سخنرانی پرداختند.

پروفسور چودری ضمن عرض احترام و آرزوی سلامتی برای مردم ایران اعلام نمود که سه شبکه مستقر در جمهوری اسلامی ایران جز فعالترین شبکه های زیرمجموعه کامستک  هستند.

دبیرکل کامستک همچنین خواهان ادامه یافتن حمایتهای مادی و معنوی وزارت عتف ایران از فعالیتهای این سه شبکه شد.

در ادامه وی با ذکر این نکته که همکاری های علمی می تواند موجب اتحاد میان ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری های اسلامی شود از شبکه های مستقر در ایران درخواست نمود که به کشورهای عضو و به ویژه کشورهای کمتر توسعه یافته کمک علمی و فناوری نمایند.

نماینده رئیس دانشگاه علامه اقبال هم ضمن استقبال از انعقاد تفاهم نامه بین سه شبکه مستقر در ایران، خواهان گسترش همکاری های این سه شبکه با دانشگاه علامه اقبال پاکستان شد.

سپس دکتر خاوندی رئیس شبکه نانو فناوری جهان اسلام اظهار داشت: این تفاهم نامه در راستای هم افزایی های است که این سه شبکه می توانند با یکدیگر داشته باشند؛ امیدواریم بتوانیم با کمک یکدیگر یک اثر بخشی خوبی را برای سربلندی  کشور خودمان داشته باشیم و به جهان این موفقیت را نشان دهیم و به رشد ارتباطاتمان بیافزاییم.

وی افزود: این مسیر، مسیری است برای معرفی جمهوری اسلامی ایران به جهان اسلام از لحاظ حضور در صحنه های علم و فناوری، نانو و دانشگاه و... و توانمندی علمی ایران را در کشورهای جهان اسلام نشان می‌دهد و امیدواریم این همکاری ها ادامه دار باشد؛ ما آمادگی خود را در این مسیر جهت هرگونه همکاری اعلام می‌کنیم.

در ادامه دکتر علی باستی دبیرکل شبکه پارک‎های علم و فناوری جهان اسلام  نیز اظهار داشت: اهمیت این سه شبکه در جهان اسلام است و این وظیفه را برای ما سخت تر می‌کند؛ اما از طرفی انگیزه ما را در جهت پیشبرد امور افزایش می‌دهد.

وی افزود: فعالیتهای ما در خارج از جمهوری اسلامی ایران باید بیشتر باشد و این انگیزه ای را ایجاد می کند تا بتوانیم از نیروهای جوان در این مسیر استفاده کنیم و با برنامه ریزی صحیح به هدف مطلوب خود برسیم.

در پایان نشست  تفاهم نامه بین «شبکه نانو فناوری جهان اسلام»، «شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام» و شبکه پارکهای علم و فناوری جهان اسلام امضا گردید.

14393F6F 48DA 45B2 A7FD 7BDB7A947CF2

140953D2 18B7 4D44 9BFE FD4A5261ABC4